Fru Kjeder seg litt


Husmordag nr 1.

Våknet av gravemaskin og dampveivals utenfor soveromsvinduet og forstår at det ikke kommer til å bli noen lange sovemorgener på en stund. Forsåvidt helt greit, sånn at jeg ikke faller i latmarkfella og blir gående i morgenkåpen og med grorudpalme og tøfler hele dagen. (særlig at jeg hadde tillatt meg selv akkurat det!) Det lages gang- og sykkelvei utenfor her, så forandringen kommer til å bli stor i løpet av sommeren. Muren vår skal rives og erstattes med en finere en, vi får gjerde oppå muren sånn at vi slipper at alle (og dem er det MANGE av) turgåerne glor ned på oss når de går forbi, vi får større parkeringsplass og trærne og buskene som de fjerner vil bli erstattet av andre vekster. Jeg har trua på at det blir bra! Takk til Røkke som finansierer det hele, jeg tror jeg skal sende ham et postkort når alt er i mål.

Jeg fant jo fort ut at jeg ikke har lagt noen plan B for denne husmortilværelsen min! Jeg har rett og slett tatt for gitt at det skulle bli sol og fint vær hver dag, så da jeg våknet til snø ble jeg bittelitt forvirret kan man si. På en måte så er det vel kanskje greit å få en rolig start på den nye tilværelsen, men jeg blir fort rastløs og stressa av å ikke ha noe og gjøre, og det kan igjen føre til at ting blir snudd litt på hodet inne i huset. Ute i hagen har jeg fritt spillerom, der kan jeg ommøblere og styre så mye hjertet behager, men inne i huset har kona lyst til å ha noen ord med i laget.. Så vi håper på fint vær, hvis ikke blir det mye ommøblering. Og ommøblering igjen, fordi konemor ikke er helt enig. (men hun pleier egentlig å være enig når jeg tenker meg om, mulig jeg tar et par sjanser her likevel.. hehe.)

På min første husmordag har jeg hittil tatt ned gardinene på soverrommet, vasket dem og hengt dem på stua istedet. Vi har like gardiner på stua og soverommet, bare forskjellige farger, så nå som det skal være lyst og fint på stua, skal de hvite få henge der. Og så får de brune henge på soverommet sånn at konemor ikke våkner klokka sju hver dag fordi det er alt for lyst der inne. (jeg ligger jo med «bind» for øynene, så jeg merker jo ikke om det er lyst eller mørkt, men jeg ser problemet.)

Det er litt forvirrende å sitte i en sommerlys stue – med fyr i peisen, men for all del, det er bare begynnelsen på mai. Alt kan skje. Pelle forstår ikke helt hvorfor jeg er hjemme, men han koser seg som bare det og ligger rett ut på gulvet ved siden av meg, snorker, promper og jogger i søvne.

Jeg får vel ta meg en kaffekopp til, sette meg i stolen og se meg rundt om det er noe annet jeg kan flytte på. Hittil har jeg, i tillegg til gardinene, kastet ut stereoanlegget, så hvem vet – her kan alt skje.

Ha en fin dag! 🙂

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Kjeder seg litt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s