Fru Nye tanker!


Jeg tror kanskje jeg begynner å se konturene av ett eller annet?? Tenk at det ikke skulle mer til enn å si opp jobben sin, så strømmer ideer og kreativitet og tanker på som bare det! Hvorfor har jeg ikke gjort dette før? (ja det er lett og si, det kom jo som sagt ikke over natta, så hadde jeg gjort det uten å tenke meg om, hadde vel pipa hatt en annen låt vil jeg tro.)

Veldig mange av de jeg snakker med, lurer på om jeg skal begynne å skrive på heltid, og det gjør meg så glad og så stolt at jeg har lyst til å begynne å gråte! Jeg har jo hørt det ”noen” ganger, at folk synes jeg skriver bra, men jeg har liksom ikke turt å tro ordentlig på det… Men nå har jeg hørt det så mange ganger at jeg rett og slett må ta det til meg. Og tankene spinner av gårde; er dette noe jeg kan gjøre noe med? Kan jeg tjene penger på å skrive?

Jeg vil IKKE tjene penger på reklame på bloggen min. Jeg synes det er estetisk stygt med alt for mye reklame på bloggen, så de pengene greier jeg meg fint uten. (og så håper jeg at jeg ikke må bite dette i meg! Og så beklager til dere som HAR bloggen full av reklame, det er ikke meningen å støte noen!)
Jeg nekter også å begynne å skrive ”historier fra virkeligheten” som jeg sender inn til Allers og Hjemmet og Det Sanne. Eller erotiske noveller til Cupido. Det vil, i mine øyne, bli nesten det samme som å begynne og prostituere meg. Skal jeg skrive noe skal det være både kvalitet og mening i det. Det er et stort psykisk sprang å ta kjenner jeg, og skulle skrive noe annet enn blogg, dagbok og leserinnlegg i lokalavisen. Men jeg skal la tanken forme seg i bakhodet, og så får vi se hvor det ender!

En annen tanke som har begynt å forme seg, er selvsagt HVA jeg skal bli når jeg blir stor. Nå høres jeg kanskje klysete ut, men jeg lurer på om jeg kunne brukt denne positive livsenergien min til noe mer fornuftig enn å skrive glade blogger, muntre opp de rundt meg og, ikke minst, meg selv? Kunne jeg jobbet som en slags motivator? Ikke en sånn ”haleluja-coach” som tar helt av på og ”finne sin indre glede og spre den til menneskeheten og bla bla bla” men en motivator som kan hjelpe folk til å tenke annerledes? Tenke seg ut av blindveiene de har kommet inn i? Se muligheter i stedet for hindringer? Hadde det vært noe?

Jeg har jo ikke sett mine egne muligheter for bare trær, men nå som jeg skal sitte på terrassen og bli brun og lekker, pusle i hagen og snakke med blomstene, kanskje bygge et drivhus, tusle ut på Konglungen og fiske litt middag (haha!) trene Pelle sånn at han blir en fabelaktig hund som aldri maser eller er umulig og tenke over mine sterke og svake sider, kan det jo hende at det åpenbarer seg noe jeg aldri har tenkt på før?

Dere som følger meg her (og ikke er psykologer – jeg vil ikke vite sannheten om meg selv – ikke enda!) hva hadde dere anbefalt meg å tenke på av videre karrierevalg?

Sol i hjertet, sol i sinnet! Ha en fin dag! 🙂

Blogglisten

5 kommentarer om “Fru Nye tanker!

 1. Vel, siden du liker så godt å skrive er jo det opplagte forslaget at du kan skrive en bok? Jeg mener å huske du har en imponerende samling bøker hjemme i hyllene på stua di, så jeg tipper du liker å lese?
  Det høres kanskje litt ut som et veldig stort prosjekt, men jeg kjenner noen på min egen alder som har gitt ut en bok på over 300 sider (og det helt på egenhånd også! Hun fikk printet de i USA og greier), den har hatt kjempe suksess!

  Liker

 2. Du kan jo slå to fluer i én smekk og skrive en motivasjonsbok 🙂 Og så, når den boken har blitt en bestselger, så strømmer folk fra hele landet til huset ditt, også står de der i hagen og trygler om at du skal motivere dem enda mer. Når du har tjent deg steinrik på motivasjon kan du enten lene deg tilbake og plante litt flere blomster, eller du kan skrive enda flere bøker. Jeg kommer i alle fall til å kjøpe en eventuell bok av deg!
  Husk at dette er den første dagen i resten av ditt liv. (Jeg følte det var på sin plass med en klisjé).
  Ha en super dag!
  Kari

  Liker

 3. Jeg er enig med Kari, jeg hadde også kjøpt en motivasjonsbok om den var forfattet av deg. Det er en grunn til at man når man trenger råd tenker «jeg spør Anne jeg, hun er ærlig og sier så mye klokt og får det til å klø litt i hjernen min» 🙂 Stå på!!!

  Liker

 4. Gratulerer! så tøft gjort! Du kan vel skrive litt om alt det du skriver om nå?Litt sånn carrie i Sex and the city..sånn rent bortsett fra at du du ikke er spesielt opptatt av mannfolk!! ha ha!!
  Uansett hva du skriver så leser jeg det! Noen blogger har mange pene bilder og ikke nødvendigvis så interresant og fengende tekst men du har en stemme som fenger! Så lykke til!! vi kan vel diskutere det nærmere hvis du stikker innom skolen min i sommer 🙂

  Klem Maria

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s