Fru Virvelvind


Åhoooi, da skjedde alt på en gang, og jeg som er hjemme alene! Hvor er kona mi når jeg trenger henne?

Fikk plitselig telefon fra onkel i Barteland i dag, som lurte på om de kunne få bo her i natt, og det fikk de jo selvsagt! Saken er bare den at det ble litt mye på en gang for en liten vims som er hjemme alene og i går kveld rota litt over alt og tenkte hun skulle pusle litt hjemme i kveldinga. Så jeg stressa fra jobben til Sandvika for å gå gjennom og å skrive under dommen i saken jeg var meddommer i forrige uke, prøve å finne ut hvilken buss som gikk kjappest videre og hjem da jeg endelig ble ferdig der (det var jo selvsagt ingen buss som gikk) så måtte ta toget til Asker, buss videre derfra til Blakstad og så bytte en gang til for å komme meg helt hjem. Phuuu, DET går treigt det, når jeg vet at Pelle sitter hjemme på ellevte timen og venter på forsinket mor. Men det gikk heldigvis bra, han lå faktisk og sov da jeg kom! Jeg forstår ikke hvor stor blære den lille hunden kan ha, men den må omtrent være alt som er av indre organer.

Mens jeg stresset fra det ene toget til buss til tog og buss, takket jeg meg selv for at vi ikke har barn. Jeg forstår ikke hvordan folk får dagene til å henge sammen når de har barn som skal kjøres, hentes, kjøres, hentes, mates, lekes med, gjøre lekser, leke og legge seg. Hvor får dere tiden fra? Når dere i tillegg har full jobb og lang vei til og fra og kanskje må ta kollektivt også? Ære være dere som gjør dette hver dag! Jeg bøyer meg i støvet. Spesielt dere som er alene med barn!

Nå er i allefall alle senger skiftet på og redd opp, håndduker ligger pent dandert, huset er vasket, støvfritt og ryddig, skjorta jeg skal bruke i morgen er for en gangs skyld strøket, klær er hengt frem sånn at jeg slipper å bråke og vekke dem i morgen tidlig (tenke seg til! jeg ber til klesguden om at det jeg har funnet frem er bra nok i morgen også..)og jeg kan endelig sette meg ned og puste litt.

Jeg gleder meg til kona kommer hjem i morgen, nå har jeg spist en ventepølse til middag to dager på rad, og det er ikke noe for en stor jente som meg. For en som synes mat smaker best sammen med andre og dermed bare spiser for ikke å dåne når jeg er alene, burde jeg ved nærmere ettertanke kanskje jage ut kona oftere? Da hadde jeg blitt ganske smal til slutt tror jeg.

Nå skal jeg slappe av, se på luxusfellen og riste på hodet av hvor lite folk tenker over hva de bruker penger på (når de i tillegg ikke har noen) og så forstår de ikke hvorfor de alltid er blakke? Jeg skal ikke skryte på meg å være verdens mest økonomiske, men hadde jeg kjørt meg selv så på trynet, hadde jeg i alle fall ALDRI i livet bretta ut livet mitt på tv sånn at alle kunne se hvor hodeløs jeg var. Lurer på hva som får folk til å stille opp på sånt? Sitte å gråte på tv fordi de er konkurs fordi de har EN inntekt, har kjøpt nye dyre møbler, biler og merkeklær. Kan de ikke søke hjelp på andre måter? Eller får de betalt for å stille opp på tv?

Penger gjør folk gale. Og syke. Som jeg skrev i en norskstil en gang (og selvsagt fikk rød strek under)»penger er roten til alt ondt». Jeg mener det fortsatt. Det er vel ikke noe (foruten om mangel på kjærlighet) som gjør folk mer desperate og syke og slitne enn økonomiske bekymringer.

Vel, da skal fru snusforuftig (som tror at vi nordmenn er litt for bortskjemte og vant til at ting ordner seg ved hjelp av en eller annen instans uansett hvor mye skyld vi har i det selv) lage seg en tørr brødskive med syltetøy på og vente på storinnrykk av familiemedlemmer.

God aften! 🙂

Blogglisten

En kommentar om “Fru Virvelvind

  1. svaret fru Perez er å flytte til Nord Norge!her er alt litt billigere og nærmere sånn at man rekker å hente ungene på 5 min 😉
    Gratulerer som vinner og du er selfølgelig hjertelig velkommen til å besøke skolen min når som helst
    ( send adr din på pettersenmaria@hotmail.com så blir det gave på deg også :))
    Klem fra Maria

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s