Fru Altmulig-verv


Du store kamel så slitsomt det var å stå opp i dag tidlig! Jeg tror ikke jeg sov stort i natt, og hadde selvsagt akkurat sovnet da «fly me to the moon» surret i ørene mine og ga beskjed om at det var på tide å røre på seg. Jeg har meddommerverv i Tingretten denne uken, så litt annerledes enn vanlig arbeidsuke blir det tross alt. Og det føles egentlig ganske ok å utsette hardkjøret en uke til. Selv om det blir dritt å måtte ta igjen alt jeg går glipp av denne uken.

Det er rart det der med meddommervervet. Jeg sa selvsagt jublende JA da jeg fikk brev i posten om at Asker Kommune trengte flere kvinner i tingretten! Jeg elsker jo alle sånne rare ting. Verv i ditt og datt. Jeg har selvsagt vært elevrådsformann og var alltid med i organiseringen rundt Operasjon Dagsverk da jeg gikk på gymnaset. Jeg har vært verneombud i tidligere jobber og nestleder i borettslagsstyret da vi bodde på Sagene.

Jeg vet ikke helt hva det er med meg og verv, men det er nok det at det er moro å gjøre noe helt annet enn det man gjør til vanlig. Da jeg gikk på skolen var det nok helst for å få lovlige fritimer (noe som ble behørlig omtalt i russeavisen hvis jeg ikke husker helt feil) men nå vet jeg ikke helt hva det er? Jeg liker jo å vite litt om alt og ha oversikt og være med å bidra på en eller annen måte, så det har vel med det å gjøre.

Jeg er jo en fantastisk nysgjerrig person, og det å være med i Tingretten og få vite alt om folks kriminelle handlinger og å få være med å faktisk avgjøre litt av fremtiden deres, er jo utrolig interessant? Eller er det bare jeg som er rar? Jeg ER rar. Jada. Det er helt greit det. Men hvis jeg kan være med å gjøre en forskjell i noens liv eller gjøre en god gjerning i forhold til samfunnet, så er jo det bare bra! Jeg synes også at det er en liten æresbevisning (for meg selv) å bli plukket ut til å representere i retten, det betyr at jeg er ren som snø selv og det er jo også greit å ha med seg videre? Jada. Rara.

Jeg har ikke vært med i de aller mest spennende rettsakene hittil, men for ei som elsker krimbøker og alt som har med de såkalte «utskuddene i samfunnet» å gjøre, så er jo dette en perfekt måte og både erverve seg kunnskap og å få stillet nysgjerrigheten på. En vakker dag skal jeg skrive bok om alle utskuddene jeg har møtt i mitt liv, for det begynner jammen meg å bli en del.

Hm. Der fikk jeg en god idè. Jeg må notere.
Tata! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s