Fru Vårfornemmelse


Og jeg som har gått og gledet meg siden jul, og så er påska over på et øyeblikk? Det er nesten litt urettferdig. Så lang ventetid og så kort lykke. Men sånn er det jo med det meste man gleder seg til. Det er bare litt trist likevel, for det var så godt å bare slappe av og ikke tenke på jobb, regninger, klesvask, maling og mus på loftet. Vi har rett og slett bare vært hjemmekjære, spist mat, lest bøker og tatt livet HELT med ro. Vi kom oss ut på byen noen kvelder så vi har ikke vært helt daue og asosiale, men det har ikke vært langt hjem til godstolen igjen uansett hvor vi har beveget oss.

Det som nesten er det morsomste med denne påska, er at vi ikke har vært på ski. Ikke en eneste gang! Jeg har ikke tatt dem ut av skiposen sin engang! Jeg føler meg som en rampunge bare av å si det.. Tenk å komme fra Oppdal og ikke ha vært på ski, det er nesten bittelitt krise kjenner jeg de mest ihuga skifantastene rett.

Det er veldig rart det der, at man MÅ på ski i påska? I allfall hvis man er på fjellet, da er det nesten på grensen til anmeldelse om man ikke spenner på seg skia i det minste EN gang. Er det tradisjoner eller er det tvangstanker som får folk som aldri går på ski ellers i året, som ikke engang vet forskjell på blå og rød swix, til å gå i kø innover fjellheimen, med sure unger, gærne hunder og nikkers fra før krigen? Det er et fantastisk fenomen egentlig.

Mamma og pappa skulle inn i fjellheimen på ski her en dag i påska, men da de kom frem hadde det begynt å regne ganske kraftig, så de snudde og dro hjem. Men de kunne fortelle at det var reneste 17-maitoget innover dalen, av damer og menn, unge og gamle, pulker, kjelker, ryggsekker og termoser med pølse på. Og da spør jeg meg igjen: hvorfor? Hva er det som er så spesielt med å gå på ski i påska at de faktisk velger å gå i pøsregn? Er det flaut å komme hjem og si at de ikke var på ski? Eller er det noe annet, noe jeg ikke har forstått?

Det er mulig det er meg det er noe galt med, men jeg synes det er best å gå på ski når det er sol og vintervær, og ikke minst: når det passer meg, uavhengig av om det er påske eller ei. Det er ganske irriterende at man blir sett på som en tulling fordi man ikke har vært på ski når man i tillegg har vært på fjellet. (Jeg vet vel egentlig ikke helt hvem som er mest tulling, men jeg velger å tro at det ikke er meg. Jeg går ikke på ski i regnvær.)

Nå er vi hjemme i Asker igjen, til bortsmeltet snø, beskjæring av busker, raking av løv og pirking i blomsterbedet for å se om det snart dukker opp noe. Det er neimen ikke lenge igjen! Så har man det å glede seg til fremover istedet. Jeg har til og med tatt på en dæsj av vårparfymen, så nå er det håp for det meste!

Og skia? De står igjen der oppe.
Og der står de godt.

Blogglisten

En kommentar om “Fru Vårfornemmelse

  1. Hehe, godt skrevet som alltid!! 🙂 Vi har heller ikke hatt på skia, og ikke vært på fjellet! Men å nyte at krokusen blomstrer i bedene og all snøen er borte, er jammen ikke verst det heller! 🙂 Ha en fin uke! Klem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s