Fru Serviceinnstilt


Du store all verden, og jeg trodde det bare var i jula man åt hele tiden.. har jeg glemt at man gjør det i påska også, eller har jeg bare fortrengt det? Jeg rekker jo ikke bli sulten en eneste gang, før det står godsaka på bordet. Deilige frokoster med ferskt brød, hjemmelaget pålegg og nytraktet kaffe. Overdådige hjemmelagede middager, etterfulgt av dessert – plukket fra tantes plommetre, syltet av selvsamme tante og servert av ho mor. Perfekt teamwork mellom de to søstrene vil jeg si! Nå mangler det bare mormors lefser, så hadde det vært full pott. (Kjenner jeg mamma rett, ligger det vel et par av dem i fryseren og venter på oss..)
Jeg er glad det blir noen skiturer på oss mens vi er her, hvis ikke blir det alvorlig overvekt i bilen hjem igjen.. 😉

Før vi reiste oppover var vi innom Vettre Dyreklinikk med Pellemann, han kastet opp så mange ganger og det var ikke særlig fristende og kjøre seks timer med en dårlig hund i baksetet. Hun som driver klinikken var så snill og god, at til og med Pelle oppførte seg pent og satt som en engel på undersøkelsesbordet og lot henne klemme og kjenne. Det var til og med i orden å få temperaturmåleren i stompen, og det har aldri skjedd før. Det var heldigvis ikke noe galt med ham, bare en liten omgangssyke som visstnok er vanlig på denne tiden av året. Han går jo og gafler i seg av snøen og fuglematen, og det er vel ikke det beste for en liten hundemage. (mon tro om han har arvet appetitten av sine mødre?)

I dag ringte dyrlegen og lurte på hvordan det sto til med Pelle! Jeg blir SÅ imponert over slik kundeoppfølging! For alt jeg vet er det kanskje helt normalt at dyrleger gjør sånn, men jeg har i allefall ikke opplevd det før, ergo ble jeg veldig overrasket og glad. Tenk om alle som drev en eller annen form for næring hadde kundeoppfølging mer på dagsorden? Så mange fornøyde kunder de får, for ikke å glemme den gratis markedsføringen det genererer! Gull verd, spør du meg.

Det er i alle fall mange her oppe som skulle tatt seg et kurs i kundebehandling, spesielt nå som bygda tredobler innbyggertallet og det er turister over alt. Disse ukene er gullgruva for økonomien resten av året, og sikkert også en stor grunn til at folk i det hele tatt har jobb. Det er greit at det blir mye mas og mer å gjøre, men de blir forhåpentligvis ikke tvunget til å ha den jobben de har? Når man blir møtt med et surt fjes i kassa, som omtrent kaster varene gjennom og surmulende sier hvor mye man skal betale, da får jeg lyst til så si at de må skjerpe seg. Det går bare ikke an å oppføre seg sånn når man jobber i et serviceyrke!

Jeg forlanger ikke at de skal smile som ei sol og være overstrømmende hyggelig mot alle hele tiden, man er da bare et menneske, men det må gå an å ta seg sammen littegranne. Det er sikkert ikke det morsomste i verden å sitte i kassa eller å rydde bort kopper og fat etter snobbete kafègjester som tar seg til rette, men enhver har ansvar for sin egen lykke. Blir man ikke lykkelig av den jobben man har, da får man seg faktisk en annen! Jada jeg vet, det ER ikke så enkelt alltid, det er jo ikke alle steder det kryr av ledige OG spennende stillnger, men ting blir som de gjør det til. Har du ikke sjans til å få en annen jobb, får du jaggu meg gjøre det beste ut av den du har! Og kundefokuset slipper man aldri, uansett hvor begredelig hverdagen er.

Sånn, det var dagens tale.
Og nå tror jeg jammen jeg skal ha meg en liten kakebit til kaffen.

God mandag! 🙂

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Serviceinnstilt

  1. Du får bare lyst til å si i fra, jeg gjør det, hahaha;) (les et av mine litt eldre innlegg)
    Ja, sant Drømmehjerte er en herlig bok? Jeg lo og gråt om hverandre. Gleder meg til å mimre tilbake på turen med deg:) Du og kona kan komme på vin i sommer;)

    Kos deg på Oppdal og neste gang sier du i fra om de er grinete i kassa;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s