Fru Busspassasjer


Som dere vet er jeg ganske glad i å ta buss, trikk og tog. Jeg nyter å bli kjørt fra dør til dør mens jeg leser bok og hører på musikk. Det kollektive er min egen private privatsjåfør! Men det som overrasker meg hver dag, og som gjør meg bittelitt frustert, er at det virker som om jeg tiltrekker meg alle raringer som kommer på etter at jeg har satt meg.

Enten kommer det en som setter seg ned og hoster hele veien med åpen munn, det kommer en som har lagt sneipen sin i lomma eller ikke dusjet på hundre dager, eller det kommer deisende en som har så store imaginære baller at han ikke kan sitte med bena samlet og følgelig tar en og en halv plass sånn at jeg må sitte klemt inn i vinduet.

Hvis jeg er så uheldig å ha det ytterste setet, kan jeg vedde på at det blir fullt i bussen på neste holdeplass og at den som blir stående ved siden av setet mitt, enten har en ryggsekk som dulter borti hodet eller boka mi hele tiden, eller som ikke tenker på at man kan stå med nesa fremover istedet for på skrå sånn at jeg slipper å få rompa i ansiktet. Det hender også at det kommer folk som har glemt å pusse tennene eller nettopp tatt en sigg, og som står over meg og pruster ned på meg sånn at jeg nesten besvimer. Eller som spiller så høy musikk at den overdøver min egen. Eller som sitter og sminker seg og tar på parfyme uten å tenke på at det sitter noen ved siden eller bak som kanskje ikke er like glad i «au de Nille». Den verste kombinasjonen er den som står ved siden av meg med stor sekk, stor rompe og sneip i lomma og som samtidig promper.

Hadde bare nesa mi vært like tett som den var før nesespraydetox hadde jeg sikkert fortsatt sittet der i uvitenhet og koblet ut alle dulter og lyder som før, men nå er det umulig å unngå og kjenne alle odører og det gjør bussturen til liten prøvelse hver dag.

På tross av alt dette er jeg fortsatt glad i bussen og er like positiv hver morgen når jeg går på. Takk for korttidshukommelse. Måtte nesa mi også bli tett igjen.

Blogglisten

En kommentar om “Fru Busspassasjer

  1. Hahaha, en til som sier 'promper'! Ronny sa til meg forleden dag at han trodde jeg var den eneste som brukte det ordet! (må vise han det her)
    Jeg fatter ikke de som står med sekk på buss! Glad du ikke nevnte noe om barnevogner på buss:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s