Fru Gyngestol


Helt siden første gang jeg var i Stavern, en kald vinternatt på 90-tallet, har jeg hatt lyst til å bo der. Tatt i betraktning omstendighetene den gangen, er det nesten fantastisk at jeg i det hele tatt beveger meg mot Vestfold, men det var noe med den lille byen ved havet som bergtok meg. Selv midt på vinteren. Midt på natten. Og siden har jeg reist tilbake, mange mange ganger.

Jeg har til og med vært på vei til å flytte dit et par ganger. Første gang er jeg glad det ikke skjedde likevel, da vet jeg ikke helt hvor eller hvem jeg hadde vært nå, og andre gang havnet vi på Vettre i stedet, og det angrer jeg jo ikke på i det hele tatt!

Jeg drømte om det lille hvite huset i Stavern, med veranda ut mot havet der jeg skulle sitte i en gyngestol og se utover og finne roen. Jeg skulle ha hengekøye i epletrærne, hvit blenda-vask hengende ute og tørke i sola, mykt gress, fuglekvitter og en liten katt. Det ble jo ikke helt sånn, selv om det neimen ikke er langt unna. Vi ser ikke havet fra Askelien pga trærne som naboen nekter å fjerne, og vi har ikke epletrær (for det saget jeg ned, gudene vet hvorfor, jeg fikk vel noe for meg antagelig..) og vi har en hund i stedet for en katt, men ellers stemmer det jo godt med resten synes jeg. Vi har til og med en hengekøye vi kjemper om å sove middagslur i om sommeren.

Gyngestolen jeg drømte om, finnes hjemme hos mamma og pappa, og en vakker dag skal jeg få lurt den med meg hjem til oss. (nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal greie å lure med meg en hel gyngestol uten at noen merker det… det er faktisk mulig jeg må spørre pent om å få arve den..) Og så har jeg et annet, ikke helt ubetydelig problem også, jeg har ikke plass til den året rundt! Men jeg har selvsagt noen planer. Du skal ikke se bort i fra at hvis du går forbi huset en vakker sommerkveld, ser du meg sittende på terrassen, gyngende med Pelle på fanget og hmmende til rolige jazztoner mens jeg nipper til et glass vin.

Mens jeg venter på sommeren skal jeg faktisk nyte de kommende dagene i Stavern! Med deilig sjømat fra Fangst, og champagne fordi kona har bursdag og det er det eneste hun ønsker seg, kommer det til å bli en deilig helg sammen med gutta. Kanskje rohdodendron til nabohytta har begynt å spire, da skal jeg ta med meg noen vårtegn hjem og pynte kjøkkenvinduskarmen med. Og jeg skal GLATT overse tåka og regnet utenfor.

Det går heldigvis bare en vei! Om ikke så lenge begynner gresset å komme seg etter sjokket over å bli kvitt snøen, tulipanene blomstrer og snøklokkene og hvitveisen smiler. Grillen tas frem, parasollen kommer opp og jeg sitter på terrassen og nyter livet! – med eller uten gyngestol.

God helg! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s