Nesespraydetox


I dag har jeg vært nesesprayfri i over en uke!

For de av dere som kjenner meg, vet dere at jeg i mange år aldri har gått noe sted uten nesespray i veska, i toalettmappen, i jakka, i sekken, i veska i veska i veska osv. Nesespray finner man over alt hjemme hos oss: på nattbordet, i skapet, på kjøkkenet, på badet.. Hvis jeg ikke finner nesespray med EN gang, får jeg nesten panikkanfall fordi jeg ikke får puste. Jeg vet ikke om det er psykisk eller hva det er, men jeg har i alle fall blitt AVHENGIG av nesespray. Jeg har antageligvis vært det i mange år uten at jeg har tenkt over det, fordi det alltid har vært en liten flaske her og en liten flaske der.

Etter influensarunden i fjor har det bare gått en vei i nesespaykonsumet mitt, og det er oppover. Nå på slutten var jeg oppe i minst fire sprut i hvert nesebor hver dag. En om morgen, en til lunch, en til middag og en før jeg la meg. Nesa fungerte ikke uten. Slimhinnene tørket inn og bihulene var alltid opphovnet. Jeg kan ikke forstå hvorfor et middel man kan bli avhengig av, er like lett å kjøpe som toalettpapir. Fjern det fra butikkene sier jeg bare! (Og ta med paracet og ibux i samme slengen! Og sigaretter og snus også! Bort med alt som er skadelig! Godteri, sukker, potetgull, gjær, melk… ojsann.. – pust, fru Perez. PUST! sånn ja.)

Da jeg var hjemme i barteland fikk jeg et helsekostprodukt av min mor. Fenumax heter det, og jeg hadde selvsagt IKKE trua (både av gammel vane ovenfor nye ting fordi jeg er min egen bestemor, men også fordi jeg er skeptisk til helsekost) men fordi jeg er en lydig pike som gjør det som mamman sier, har jeg tatt dem morgen og kveld i tre uker. Da jeg forrige helg var på Søstertreff, snakket vi om nesesprayavhengighet og ei av jentene sa hun hadde kuttet, hatt det forjævlig i tre-fire dager og så gikk det greit.

Dette var startskuddet for min detox. Dagen etter, dvs forrige lørdag tok jeg min siste nesespraydusj da jeg sto opp, og siden har jeg ikke rørt det! Rett og slett ikke! Og det har gått så overraskende bra at jeg ikke helt har forstått hva jeg hadde grua meg til.
Så kom jeg plutselig til å tenke på at jeg tar Fenumax hver dag… kanskje det rett og slett ER noe i at den fungerer?

Jeg luftet tanken på facebook og så viser det seg at flere jeg kjenner har brukt produktet og det til STOR nytte! Hvorfor har ikke noen fortalt meg om dette før? Tenk så mange penger jeg har brukt på nesespray.. for ikke å glemme hvor mye mer TETT enn jeg nødvendigvis hadde trengt å være, jeg har vært!

På den andre siden, hadde noen sagt at jeg burde begynne å ta det, hadde jeg sikkert fnyst og sagt at det bare var sludder og pølsevev med helsekost og nektet å prøve det.

Flaks for meg denne gang, at jeg faktisk gjorde som jeg fikk beskjed om uten at jeg egentlig var klar over at jeg gjorde noe som var bra for kroppen..

Jeg er herved å anse som en nesesprayfri kvinne!
Klapp for meg! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s