Fru Stolt Kvinne!

Gratulerer med dagen alle kvinner!
Hvis du nå tror det skal komme et radikalfeministisk lesbeinnlegg her nå, tar du helt feil. Jeg pleier å ha litt røde strømper på, men 8 mars er den eneste dagen i året jeg tar dem (nesten) helt av.

Jeg blir bare provosert av å lese overskrifter som ”kvinner bør ikke få barn fordi morsrollen gjør dem mindre lykkelige”. Hvor kommer sånt fra? Folk velger vel stort sett selv – i 2010, både om de vil ha barn, om de vil være hjemme, hvem som skal ha hovedforsørgeransvaret i en familie, hvem som skal få satse på karrieren sin først? Blir kvinner ulykkelige av å få barn så får de tenke seg litt mer om FØR de går hen og blir gravide.(nå mener jeg selvsagt ikke de som får depresjoner bare så det er sagt!)Mulig det er shallow og lett for meg å si, men uansett, det er lov å tenke selv. Og skal jeg være skikkelig seriøst for en gangs skyld må jeg jo nesten sette spørsmålstegn ved kampene som disse såkalte feministene velger år etter år? Jeg liker ikke at dagen blir brukt til å rakke ned på andre menneskers valg!

SELVFØLGELIG er jeg FOR lik lønn for likt arbeid, akkurat det punktet skjønner jeg ikke eksisterer lengre engang. Men jeg synes det skal være forskjell på kjønnene!

Jeg kan nok virke veldig svart/hvit i mine diskusjoner med meg selv – og jeg er nok litt gammeldags i mitt syn på kjønnsroller men det tar jeg meg faktisk den frihet å være. Jeg synes også at det er helt greit å bli behandlet som en kvinne av menn, at de åpner døra for meg og spanderer på restaurant. At de er sterkere enn meg, at de har hardere krav på idrettsøvelser og at de MÅ i militæret.

At kvinner har lyst til å være husmødre og mødre burde ikke blitt blåst opp som noe negativt, jeg er evig takknemmelig for at mamma var hjemme med oss barna til vi flyttet hjemmefra. Hadde vi skulle hatt barn, skulle vi hatt så god råd at en av oss kunne vært hjemme til barnet begynte på skolen. Mulig dette er utopi, men det er også en av grunnene til at vi ikke skal ha barn. Barn trenger oppfølging, og ja selvfølgelig kan det like gjerne være far som er der, men jeg tror ofte at mødre har både større ønske og behov for å være den omsorgspersonen de i umenneskelige tider har vært.

Det er denne kvinnen jeg hyller i dag. Mødre, søstre, tanter, koner, bestemødre, kusiner og venninner! Ingen kan noen gang ta deres plass i verden, jeg elsker kvinner og alt det de representerer, ingen er så omsorgsfulle, empatiske, snille, uselviske og vakre som kvinner. (i alle fall jevnt over, unntak finnes jo over alt)

Vær stolt over at du er kvinne, ut med puppene og rompa, sett nesa i sky! Vær stolt av kjernefamilien din, av at du har lyst til å være der for barna og la mannen gå ut og fange pengene, at vi kvinner siden urtiden har vært den som har holdt verden sammen når mennene har gått ut for å krige og drepe hverandre, at det er kvinner mennene alltid har søkt trøst hos når verden har gått dem imot, at når du blir stilt ovenfor en fare er det mor du høyst sannsynlig roper først på!

(og skulle jeg VIRKELIG ment noe seriøst om kvinnedagen, skulle jeg skrevet meg varm om kjønnslemlestelser, voldtekt, incest, vold i hjemmet, undertrykking, kvinnemishandling og diskriminering men det hadde blitt en tordentale mot mannfolk og det har jeg ikke lyst til å bruke denne dagen på, det blir jeg bare depressiv av.)

I dag vil jeg bare feire at jeg ble født jente og at jeg er omgitt av flotte damer i livet mitt!

I love you all! 🙂

Blogglisten

En kommentar om “Fru Stolt Kvinne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s