Fru Gjemmekontor


I dag våknet jeg med øyne som en skilpadde, nese som en tett kloakkledning og hode som en kampestein. Ikke akkurat hopp og sprett kan man si. Og ikke akkurat et pent syn i speilet.
Jeg snudde det andre kinnet til og sov videre, sto opp noen timer etter skjema, laget frokost, drakk alt for mye kaffe og jobbet litt. Ære være hjemmekontor! Eller gjemmekontor som det ble i dag. Å gjemme seg for hele verden når man føler seg som en bombe av snørr og basiller, er ganske greit. Håper basillene mine ikke biter på Pelle, da ligger han dårlig an, ettersom han blir brukt som både sengevarmer, hodepute og trøstebamse.

Konemor er heller ikke pigg, så i dag har vi ligget rett ut i hver vår sofa og stol, sendt snytepapir til hverandre, delt et par paracet , hostet i kor og ledd litt av situasjonen. Det er jo ikke annet å gjøre.

Vi er sikkert et vakkert syn. To bustete damer med smale øyne og røde neser, begge iført stillongs og ullsokker. Godt man ikke har kommet så langt i Norge at man har innført kameraovervåking i private hjem, da tror jeg det hadde ligget mye rart på Youtube. Ikke det at man trenger overvåkningskamera hjemme for at det skal ligge mye rart der egentlig..
Lurer på hva de tenker på, de som poster filmer av seg selv i alle mulige situasjoner? Og jeg lurer på hva som får dem til å gjøre det? Eksponeringsbehov? Hvordan fikk disse menneskene eksponert seg før internett kom? Og det som er mer interessant, hvorfor synes vi som titter på at det er interessant å se på folk som går på do, tar på lipgloss og snakker med seg selv mens de pynter seg, har sex, synger falskt, klipper plen eller diskuterer for og imot med seg selv?

Vi er rare vi menneskene. Men vi trenger det kanskje? Vi trenger kanskje å se på andre folks dumheter og hverdagsligheter for å føle oss bedre selv, eller bare slippe å bry oss om drap, naturkatastrofer, religiøse gærninger og dårlige politiske avgjørelser? Og på den andre siden, hvem bestemmer hva som er teit og se på og ikke, eller aller mest: hva som er teit å gjøre og ikke?

Jeg burde bruke tiden min på andre ting enn å irritere meg over andre folks dumheter. Jeg gjør rare nok ting selv jeg, og legger det ut på facebook og bloggen min.. men det er jo fordi JEG synes det er morsomt å dele mine teite ting med andre!

Akkurat ja. Jeg var ikke bedre enn noen andre. Der fikk jeg den. Godt man blir opplyst av sine egne tanker etter hvert som man skriver!

Så var det bare å lære av det da..
– inntil videre tror jeg bare at jeg går gjemmer meg igjen. Og kanskje skammer meg litt over fordomsfullheten min.

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Gjemmekontor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s