Fru Señora Systematisert


Til å ha spansk svigerfar som sammen med min norske svigermor har bodd i Spania i hundre år, en kone og en svoger som snakker flytende spansk og en hel haug med svigerfamilie i Spania, kan jeg forbausende lite av språket selv. Jeg prøver og prøver, men får det ikke til. Jeg forstår hva de sier, men jeg greier ikke snakke selv.

Jeg begynte på spanskkurs sammen med søstra mi, men vi ble vel mer opptatt av hvor mye spansklæreren flørtet med oss og hvordan han uttalte norske ord enn av å lære språket.
Hvert år (ca like før avgang med flyet) bestemmer jeg meg for at NÅ skal jeg lære! Det gjør da til at jeg fyller opp håndbagasjen (max 10 kg hilsen Ryanair) med ordbøker, ”hvordan lære spansk på to minutter”, cd-plater med språk (som jeg aldri har hørt på) og notatboka mi. Og en haug med fine penner, blyanter, tusjer og fargestifter. (for man må jo dekorere i notatboken.. border og blomster og slike fine ting… og det kan jo hende at man får lyst til å skrive dagbok, eller brev eller tegne litt?)

Det første jeg gjør når jeg kommer frem til huset, er å legge veska mi inn i skapet, og der ligger den til vi skal hjem igjen, for hvem bruker vel en stor håndveske på sommerferie? Da bruker jeg jo den lille håndveska som jeg hadde INNI den store som jeg hadde som håndbagasje! Og inni den lille ligger lommeboka og inni lommeboka ligger kortholderen med alle kortene, og utenpå kortene har jeg beskyttelse… Enden på visa er jo at jeg ikke bruker den lille vesken engang, jeg bruker kun ekstralommeboken (som er litt mindre enn den store jeg pleier å bruke som ligger i hovedhåndveska inne i skapet) og den lille ekstralommeboken med mynter og ihjelbrettede eurosedler ligger i lomma til MIN KONE, mens jeg tar vare på bankkortet. (nei forresten, min kone har det også.) Førerkortet! Det har jeg i lomma mi.
Ikke rart jeg aldri finner noe av dette når jeg skal ha det, fordi jeg (nettopp!) ikke har det i hovedlommeboka, men spredd rundt?

Så hvorfor har jeg ikke lært dette etter 7 år med samme rutine?

Sikkert av samme grunn som jeg alltid pakker med meg klær jeg ikke bruker. Klær som ligger i skapet hjemme og aldri blir brukt, så derfor er det jo SELVSAGT at jeg skal bruke dem når jeg er i Spania! Jeg kommer frem, pakker ut av kofferten, henger opp klærne…. og der henger de til vi drar igjen. (Av og til legger jeg igjen et par plagg, for jeg kommer jo HELT sikkert til å bruke dem neste gang vi drar dit.)

De klærne jeg faktisk bruker går i vaskemaskina på kvelden. Og så kjøper jeg jo noen nye plagg, og jeg går jo bare rundt i bikini og skjorte hele tiden likevel (utenom når vi skal ut og spise selvsagt, jeg er jo litt sivilisert selv om jeg er trønder) så jeg skjønner ikke poenget med å fylle opp kofferten med ting jeg ikke bruker! (og max 15 kg hilsen Ryanair)
Vil dette si at jeg har med meg 15 kilo med tull? Når jeg kunne hatt med 10 kilo bikini og kjoler i stedet og så fylt opp kofferten med ”kunst og kultur” fra Spania i stedet for å ta med de samme klærne jeg ikke bruker, hjem igjen?

Jeg ser hva jeg har skrevet, og merk deg mine ord: det skjer ikke igjen!
I juli når vi setter nesa mot Andalucia, skal kofferten min være halvfull av klær jeg virkelig trenger, for så å være enda fullere av ett eller annet jeg trenger når vi drar hjem.

Men håndveska? Hm. Den må jeg tenke litt mer på. Det føles ganske smart å ha en liten en i den store. Så har jeg tross alt noe å velge i, mener jeg!
(ettersom jeg faktisk kun får lov til å passe på førerkortet mitt selv. Og det har jeg i lomma..)

Jada.
Viva España!

Blogglisten

En kommentar om “Fru Señora Systematisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s