Vil aldri glemme


Sola sendte sine februarvarme stråler over oss, den kalde vinden snek seg mellom husene og fikk flaggene som hang på halv stang på gårdene utover bygda, til å folde seg ut i all sin prakt. Sjelden har dagen vært så vakker som i dag, som om all verdens elementer ville vise sin siste ære.

Kirka var fylt til randen av sortkledde sambygdninger og varmen av stearinlysene sveipet over den blomsterdekte kista. De lave tonene fra kirkeorgelet smøg seg inn i oss og tårene trillet over bildet av henne på sangheftet, tatt en strålende sommerdag hvor hun hadde blomsterkrans rundt hodet og hvit blondekjole. Akkurat sånn som vi husker henne. Alltid med et smil om munnen og den uendelige godheten i blikket.

De vakre sangene hun hadde valgt selv, de følelsesladede brevene som barna hadde skrevet til henne, de fine ordene som presten formidlet, lengtende ord fra familie, venner og kollegaer til en venninne som forlot oss alt for tidlig og den uendelige varmen og omsorgen som man kunne føle fra alle, for de som sitter igjen med et tomrom som aldri kan fylles helt.

Kirkegården som ligger der høyt oppe. Graven som vender seg ut over fjellbygda, sånn at hun alltid kan titte ned på oss som kommer til å fortsette hverdagen uten henne, den isende kalde vinden som blåste over alle som sto med varme hjerter, bøyde hoder og hulkende rygger og sang «Den fyrste song». Barna som var så tapre, mannen og søsken som tross alt vondt hadde et smil og en klem til alle som ville vise at de brydde seg.

Samholdet i sorgen, hånda og holde i når man har lyst til å hyle ut sin fortvilelse mellom fjellene, solskinnet som er borte men som aldri likevel vil forsvinne fordi hun fyllte det i oss alle og aldri lar oss glemme eller miste det.

Jeg vet at hun var der. Jeg vet at hun så på oss, og hun hvisket til oss de ordene hun selv hadde valgt til annonsen som sto i lokalavisa: «Sørg ikke over at jeg er død, men gled dere over at jeg har levet.»

Alltid Ingrid. For alltid.

– Til vi sees igjen.

Blogglisten

2 kommentarer om “Vil aldri glemme

 1. Du evner å sette ord på vanskelige situasjoner, og kle den i en skjønnhet.
  Det er så verdig og vakkert!
  Jeg har en liten hilsen inne hos meg til deg ❧
  Fordi du er den bloggeren du er.
  Ønsker deg en nydelig kveld.
  Varm klem fra Lokki

  Liker

 2. Hei igjen 🙂
  Om du går inn på min blogg og klikker på etiketten Magenta, der er det et innlegg som heter «Valentin, mødre og bolle med krem, scroll deg ned til bildet av awarden og under der står det en beskrivelse av hvordan du går frem.
  Lykke til ❧
  Ønsker deg en deilig søndagskveld og en nydelig uke!
  Klem Lokki

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s