Fru Latmark


I dag holdt jeg på å sovne på bussen inn til Oslo og det tror jeg aldri har skjedd før. Og det til tross for at jeg leser en spennende bok av Val McDermid. Jeg som har begynt å ta vitaminer i bøtter og spann, legger meg før klokka elleve hver kveld og står opp klokka seks hver morgen. Samme rutine, hverdag ut og hverdag inn. Det burde da gå helt flott å bare hoppe ut av senga?

Det er ikke moro når man våkner og så tenker man: ”hm. hva skal jeg bruke som lokkemiddel for meg selv for å orke og stå opp i dag?” og så finner man liksom ikke noe som frister så veldig mye. Jeg prøvde å friste meg selv med gleden over rene klær, fine klær, dusje en lang dusj, sminke meg og prøve en ny øyenskygge, drikke et stort glass isvann, ny dag & nye muligheter.. i det hele tatt, alt jeg bruker som fristelser hver morgen og som jeg lurer meg selv ut av senga med dag etter dag. I dag fungerte det ikke. Det som fikk meg ut av senga i dag var at jeg ikke skulle stå opp klokka seks i morgen tidlig. Det er slett ikke så dum en fristelse det heller, men den var liksom litt kjedelig følte jeg.

Vel, hovedsaken er at jeg kom meg ut i verden! Og så er det da ikke så aller verst når man først har kommet seg ut heller?
Jeg kjenner at jeg innerst inne i meg, egentlig er ganske glad. Små tekstmeldinger fra konemor får meg til å fnise som en fjortis og mailer fra venninne får meg til å glede meg på hennes vegne og tiden fremover. Man får vel bare ta tak i de små ting som bringer frem smilet, og tenke over at det ikke er vinter hele året og at man heller ikke skal stå opp klokka seks hver morgen resten av sitt liv.
Det er en liten trøst der og da, men man ER tross alt positiv. Ja, Det er det man er. (en vakker dag får jeg en eller annen Nobelspris for evnen til å lure meg selv..)

Kanskje jeg skulle gått på denne konferansen, bare for å toppe det? http://www.askerkulturhus.no/Program/JA-Dagskonferanse-/

Ok, jeg innrømmer det, det hender jeg blir litt kvalm av min egen positivitet og rosa bobleverden.. jeg skriver antagelig også mye mer interessant når jeg er forbanna eller irritert. Jeg får prøve å bli det da. Irritert. Det er ikke mye som skal til altså, det er jo bare å lese avisen om muslimske gærninger og surpomjournalistikk om hvorfor ikke de Norske tar gull i OL osv. Men det får bli en annen dag. I dag orker jeg ikke.

I dag får latmarken utfolde seg i sin fulle prakt!

Blogglisten

En kommentar om “Fru Latmark

 1. Glede sprer du – snille du som legger igjen de herligste kommentarer!!
  Tusen takk!!
  Det skal bli en fryd å få med seg når du er skikkelig sint og irritert! For jeg digger denne rosa skyen av en nydelig blogg, og blir dette bedre, ja da holder jeg meg fast og henger med, for det vil jeg ikke gå glipp av!
  Kjære gledespreder og gode menneske, vil bare ønske deg lykke til imorgen!
  Og så ønsker jeg deg en herlig kveld!
  Varm klem fra Lokki

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s