Fru Sukkerbit


Jeg har en kollega som sitter rett ovenfor meg og han slurper når han drikker kaffe. En skikkelig gammelmannsslurp, til tross for at han bare er i begynnelsen av 30-åra. Jeg ler hver gang jeg hører lyden (for den hører jeg jo selvsagt, det er jo ikke en eneste unormal lyd som går forbi mine ører, på samme måte som at ingen dårlig lukt går stillferdig forbi nesa mi.. det er ganske slitsomt å være så sensitiv på lyder og lukter! Jeg tror jeg skal slutte med nesespraymisbruket mitt, det er nesten bedre å være tett i nesa hele tiden, så slipper man i alle fall alle ekle lukter på bussen for eksempel. – og der sporet vi av ja, skal vi se.. hvor var vi egentlig…?) JO! Slurping!

Jeg lo (som vanlig) av min kollega i dag tidlig, og spurte hvordan han fikk til å slurpe uten å kveles! For jeg måtte jo (selvsagt) prøve og slurpe på kaffen her om dagen, og fikk luft i vranga og et skikkelig hosteanfall. Så han demonstrerte igjen, og jeg blir jo litt imponert! Det er en sånn koselig slurp, akkurat som om det han drikker er det beste i verden (jo da, kaffe ER godt, men ikke den i kaffemaskina på jobben, man KAN bare ikke godslurpe sånn av den!) og jeg får lyst på kakao med krem (enda jeg ikke liker krem) hver gang jeg hører ham bak skilleveggen.

Dette ledet oss ut på en prat om kaffe og besteforeldre og at gamle mennesker drikker av kaffefatet og gjerne dypper sukkerbiter i, eller har sukkerbiten mellom tennene og slurper kaffen gjennom den. Og så slo det meg plutselig: sukkerbitgenerasjonen er en utdøende rase! HVOR mange unge voksne for eksempel er det som knasker sukkerbiter til kaffen? Sitter de siste sukkerbittyggerne nå på gamlehjem rundt om i landet og dermed forsvinner dette fenomenet med dem? Mine foreldre er straks 60 år, men de har aldri spist sukkerbiter. Bestemor derimot, hun var en skikkelig kaffekjerring som satt og nippet til skålen og suttet på sukkerbiter. Mormor og morfar kan jeg ikke huske å ha sett spist sukkerbiter, men mange av deres menighetshusvenner gjør det.

Hvordan står det egentlig til med sukkerbitproduksjonen i verden? Hva brukes sukkerbiter til egentlig? Hvor mange mennesker spiser sukkerbiter hver dag? (og hun kunne fortsatt i det uendelige..)

Det er jammen bra det er fredag når jeg ikke har større verdensproblemer å bry meg om.
God helg! 🙂

Blogglisten

En kommentar om “Fru Sukkerbit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s