Fru Fornøyd


I oktober var jeg inne på Bærum Sykehus for en operasjon, og fikk i samme slengen litt orden på hormonene mine. (ikke det at jeg nå har skjeggvekst og hår på brystet altså, bare så det er avklart!) Frem til da hadde dagene mine i flere år bestått av fru Perez på toppen og fru Perez på bunnen, opptil flere ganger pr dag, justert innimellom med et par brødskiver for å stabilisere blodsukkeret. Forferdelig slitsomt både for meg og de rundt meg. Helt forferdelig faktisk.

Etter operasjonen har jeg følt meg litt som en kastrert hannkatt, ganske bedagelig anlagt, ikke spesielt sint eller sur eller opp og ned i humøret. Ganske rett frem, stort sett glad og smilende, litt trøtt kanskje (men det er jo lov) litt doven, ikke så eksplosiv som før, ganske tålmodig og ganske velvillig. (Akkurat som kjærligheten – eh, den var litt intern..) Og jeg har lurt litt på om dette nå kom til å bli mitt nye meg? Den LUNE fru Perez? Hun som vil bli kjent for å ha vært ”kvinnen som var så lugn og behagelig”?

Jeg har i dag lært at det ikke stemmer.
Jeg er langt fra lun. Jeg er et fyrverkeri som må telle til ti, spise en appelsin, gå seg en runde og slå i veggen for ikke å eksplodere.

Når noen stopper opp og lurer på om det er noe galt og om jeg trenger hjelp, fordi jeg sitter og holder meg fast i stolen, ser i taket, teller til hundre og tenker på Ferdinand og blomster og alt det der, og det antagelig ryker ut av ørene på meg, da er det et godt tegn på at det ikke bare var hormonene som fikk det til å bruse i meg før operasjonen.

Jeg ER rett og slett ei lita kruttønne.
Og det var godt å finne ut, sånn på ordentlig! At jeg ikke bare hisser meg opp over detaljer som at noen mener at jeg mener for mye, men at jeg faktisk har eksplosiver som fyres av på autopilot når noen blir behandlet urettferdig.

Jeg tror det er lemenår i år og.

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Fornøyd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s