Fru Tvangstanke


De morgenene jeg tar bussen og den er stappfull, er det alltid EN tanke som slår meg: HVA gjør jeg hvis noen kaster opp nå?

Det tror jeg er min største skrekk, at noen skal kaste opp på en overfylt buss og jeg blir stående der som en sild i tønne og høre lydene og kjenne lukten og ikke kunne løpe min vei. ( Hm. Lurer egentlig litt på hva en psykolog hadde sagt om denne ”tvangstanken”?) Ikke det at det er så mye enklere å løpe sin vei om bussen ikke er full, men det er noe med det der å stå helt innestengt og så er det noen som blir sjuke. Fytti katta.

Jeg opplevde det en gang, men ikke på full buss. Det satt en drita gutt ved siden av meg, og så, som i slow motion, lente han seg fremover og spydde. Utover hele gulvet.

Fru Perez gikk inn i en transelignende tilstand i det sekundet hun forsto hva som skjedde, reiste seg opp, så på gutten og konstaterte at han kom til å klare seg utmerket alene uten å dø i sitt eget spy, lukket alle indre luktekanaler og blokkerte ut synet, og gikk lenger frem i bussen og satte seg. Tenkte på oksen Ferdinand som satt i under et tre og luktet på blomstene, innbilte seg at hun kjente blomsterduften og hørte fuglekvitter, nynnet på en sang og latet som ingen ting. Da bussen stoppet der hun skulle av, gikk hun frem til bussjåføren, fortalte at det satt en gutt bak i bussen som var syk og trengte hjelp, og gikk av.

Ære være min egenskap til å koble ut (det gjelder forresten hva som helst), uten den hadde jeg rett og slett krepert opptil flere ganger, det er jeg overbevist om.

Men nå har jeg skrevet så mye om ekle ting at jeg nesten føler meg litt uggen. Skulle ikke tro at jeg var utdannet innen helsevesenet, jeg som blir kvalm bare noen nevner at naboen til naboen til tanta til barnebarnet har fått omgangssyke.. Godt jeg fant en annen bransje og brødfø meg i.

Dette var jo også et tema å avslutte en fabelaktig uke på..?? Jeg som har gått fra himmel og helvete opptil flere ganger per dag hele uken, avslutter med noe så uinteressant? Jaggu bra at jeg vant de flaskene med vin, jeg tror jeg trenger dem!

God helg, og pass på helsa! 😉

Blogglisten

En kommentar om “Fru Tvangstanke

  1. Hehe, det var en skikkelig dramatisk «dagdrøm» (eller hva man nå kaller såntnoe…) Og jeg må jo si at et sånt scenario ikke står akkurat øverst på min forestilling om en drømmebusstur heller!!

    Artig drodleblogg du har – er jammen glad jeg svingte innom Hvit Stil idag og fant en engasjert deg også :))

    God helg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s