Muselort


Det er rart hvordan man innbiller seg selv ting og overbeviser seg selv om at det ER sånn. Jeg trodde (på en eller annen mystisk måte, jeg aner faktisk ikke hvorfor, mulig jeg drømte noe i natt) at jeg kom til å våkne og være SÅ pen og fresh og NY i dag, men jeg ser jo (selv uten briller) at jeg tok grundig feil. Her må det tydeligvis hardere skyts enn innbilling og indre tiara til for å våkne opp og føle seg som en prinsesse..

Pga manglende penhet, tenkte jeg at jeg skulle gå meg fin, så i dag tidlig gikk jeg fra Nationaltheateret og ned til Havnelageret i isende Oslokulde. Iført pappas gamle skinnlue og hånd i hånd med kona, var det i alle fall en litt romantisk start på morgenkvisten. Oslo er en ganske fin by klokka halv åtte, når det fortsatt er mørkt, det er nesten ingen mennesker ute og julepynten som fortsatt henger rundt om på de flotte byggene langs Karl Johan, lyser varmt.

Men ikke engang ideen om at kulde kan fungere som en ansiktsoppstramming (som en eller annen hardhaus uttalte i avisa i jula) hadde effekt. Jeg ser fortsatt ut som en grå mus. Nesten like grå og dau som den som satt i fella på loftet i går. Det eneste jeg oppnådde med dagens lille eksperiment, var å bli skikkelig kald og det er noe av det verste jeg vet.

Jeg tror det er på tide med et par timer solarium. Og en tur til frisøren. Jeg vet det fungerer, det gjør det hver eneste gang, jeg er bare så utroooooooolig treig til å få ræva i gir når det gjelder sånne ting. Fordi det er så kjedelig! Det finnes vel nesten ikke noe kjedeligere enn å ligge i et solarium og vente på at sola skal slå seg av sånn at du kan skvette og slå hodet i taket. Og det å være hos frisøren er nesten enda kjedeligere. For en som er utålmodig er det å sitte og vente i to timer på og bli fin på håret, et lite mareritt. (og det mest irriterende er at når man går ut så er man ikke fin en gang, man må sporenstreks hjem å ordne seg på håret selv. )

Da er det mye enklere og A) Impulsfarge det eller stripe det selv hjemme sånn at man er sikker på at man ser ut som en idiot, men da har man i det minste noe å le av (og enda større grunn til å gå til frisøren.) Eller B) bare late som man ikke ser at etterveksten er så lang at man ser ut som en skunk fordi man er mørk innerst og lys i tuppene. En hestehale løser det meste, ute av syne- ute av sinn.

Jeg ser at jeg burde hatt et nyttårsforsett til. Jeg burde love meg selv å ta bedre vare på meg. Ikke bare for mitt eget egos skyld (det pleier jo normalt sett å være ganske på topp), men for konas velvære også. Hun er sikkert drittlei av at jeg ser sånn halvveis ut. Jeg må få dette inn i mitt lille hode; jeg BLIR ikke ny og pen hver morgen bare av å dusje, sminke meg og ta på rene og nye klær. Spesielt ikke nå i januar.

I morgen skal jeg starte et nytt og bedre liv.

Tror jeg.

Blogglisten

2 kommentarer om “Muselort

 1. Første gang jeg er inne på den oselig bøoggen din men det blir ikke den siste for jeg la meg til som følger jeg…Gleder meg til å følge deg videre i 2010.
  Velkommen innom å bli med på give awayen på bloggen min!
  Klæm Linda

  Liker

 2. Klipp håret selv, det er mye morsommere! Jeg har ikke vært hos frisør siden jeg var 13 år, og har spart maaaange penger 😉 Men hårfarging blir vel best når det gjøres hos frisøren.
  Men vet du hva? La mus være mus og kvinner være kvinner 🙂 Du ser flott ut! (Og det sier jeg selv om du sikkert ikke har skrevet dette innlegget for å få sympatikommentarer ;))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s