Fru Romjulsdrøm


Da sitter vi godt plassert i stua til mor og far i fjellbygda, det er 18 minus ute, juletreet er like det fineste – som hvert år, julefrokostene er himmelske, pinnekjøttet var deilig, 4.juledagsfamilielunchen var like koselig som den pleier å være med nesten hele klanen tilstede og i år også med første barnetilskudd, til stor glede for tanter, onkler, søskenbarn og ikke minst stolte oldeforeldre.

Julaften og romjulsdager i Tromsø var gode, mye god mat og godt drikke, som alltid er når familien samles. Mange flotte julegaver fikk vi også, venner og familie er så flinke! Med en Nespresso kaffemaskin, en brødbakemaskin (endelig!) og en Le Creuset til fremtidelige deilige måltider, hvit duk og kokebok er det nye året reddet! Fra konemor fikk jeg et nydelig smykke som er en prinsesse verdig. Hun vet veien til mitt hjerte, min kjære kone! Vår lille nevø fikk selvsagt den største gavehaugen og visste nesten ikke hvilken fot han skulle stå på. En fantastisk opplevelse å se slik barneglede over en Elias-båt. En dagstur med innlagt julebord til nybygd hytte på Ringvassøy fikk vi også tid til, naturen i nord er så fabelaktig vakker at det bare er å ta av seg hatten. Hav og fjell i skjønn forening, jeg gleder meg til å komme tilbake og prøve telemarkskia mine ned fjellskråningene der!

Turen fra nord ble lang og lengre enn lang. Da vi kom til Gardermoen etter 1,5 timer forsinket fly, var bilen nedsnødd og det tok en time å grave den frem. Men med godt mot og tanken på god nattmat som mor hadde satt frem til oss, kom vi oss oppover, selv om Vømmøl Spellemannslag (!) på full guff måtte hjelpe oss de siste kilometrene over Dovrefjell. Når øynene går i kryss etter 12 timer med fly og bil, er det godt å ha litt gammel god allsang å ty til. (Det er sjelden sangen om gammelpoteta har vært morsommere, for å si det sånn.) Vi orket selvsagt ikke spise en eneste matbit da vi kom frem klokken halv fire på natta, og senga på mitt gamle pikerom har aldri vært bedre. Og for en gjensynsglede med Pelle! Alle burde hatt en liten, glad hund å komme hjem til!

Nå har romjulsforkjølelsen inntatt både kona, søstra mi og meg, så turen hjem til Askelien i dag ble utsatt på ubestemt tid. Det er første gang på mange år at hele familien skal samles på nyttårsaften her, så aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Nå sitter jeg her med ulltøfler, pledd, vin i glasset og familien rundt meg, og er så takknemmelig for alt jeg har. På nyhetene sier de at folk nesten fryser ihjel hjemme og da kan jeg ikke annet enn å sende alle gode tanker jeg kan oppdrive, og håper at de varmer dem bittelitt. Det er helt forferdelig å tenke på, at ikke alle har det like godt som meg. (og det er ikke julen som er skyld i medmenneskeligheten engang, den er faktisk helt ektefølt. Jeg blir nesten litt lei av disse tankene. De får meg til å føle meg som en hykler som maser om det samme uten å gjøre noe ordentlig selv. Og her sitter jeg og ramser opp flotte julegaver og deilig mat, og klager litt over lang biltur og forkjølelse…)

Når vi blir vekt av en snill mamma som har dekket frokostbordet med alle hjemmelagede godsaker som er å oppdrive, når vi spiser til vi nesten sprekker og klager over det, når vi kan legge store kubber i peisen og vet de ikke tar slutt, når alt det gode vi omgir oss med, og som er vårt, nesten er for mye å fordøye, da blir det en liten bismak på det hele når man tenker på de som mangler det meste, selv her i vårt egne lille rike land. Om det bare var noe JEG kunne gjøre, annet enn å skrive om min dårlige samvittighet? Det hjelper jo liksom ikke at jeg gir bort dunjakka, ullsokkene og middagen min, det hjelper jo bare EN person i noen timer.. Det hjelper ikke engang at jeg skriver det her hver dag.

Mitt største nyttårsønske er at vi alle prøver litt.
Vi har alt å gi og ikke noe å tape.

Jeg ønsker alle en fortsatt god romjul med alt som hører til, husk å ta vare på hverandre, vær glad for alt og alle du har, og nyt dagene sammen!

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Romjulsdrøm

  1. hei.
    så kjekt at du vil følge bloggen min.
    for en personlig og fin blogg du har.
    likte «slagordet» ditt om at livet er for kort til å ikke deles;) kommer igjen på besøk.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s