Fru Fredfull


Da har julefreden senket seg over Tromsø, det er mørkt ute og det lyser så varmt i alle vinduer. Vi ble vekket av en liten tass i pysj, som lurte på om tantene ville bli med å se på juletreet, det var stas for en liten 2,5-åring. Vi pyntet det i går kveld etter at han hadde lagt seg, til mye latter og fnising, da vi fant bestemors gamle julepynt og der var det mye rart! Det er vel ikke det mest perfekte treet noen av oss har sett, men det duger. Og lillegutt var strålende fornøyd, det er det som gjelder i år.

Vi har vært på kirkegården og tent lys for de som ikke er blant oss lenger, en nydelig kirkegård der alle ligger med ansiktet vendt ut mot fjorden og med utsikt til Fjellheisen, det synes jeg er veldig godt å tenke på. Det var mange folk der for å hilse på sine kjære, og lysene blafret stille i vinterkulda.

Jeg får selvsagt hjemlengsel. Av alt. Av at Sissel synger julesanger ut av høyttalerne, av å gå inn på kirkegården (tårene trillet jo med en gang jeg satte foten innenfor muren) og av Tre nøtter til Askepott, av juleskinke på brødskiva til frokost, av ordene mamma, pappa, søsken, mormor og morfar, av lukta av julematen, av å tenke på hva familien min gjør akkurat nå.

Jeg går og passer på at den store klumpen av hjemlengsel ikke får slippe ut, for da blir det en tårevåt julaften her. Det er rart, uansett hvor mange juler man har vært hjemmefra, man skulle aller helst vær der, sammen med «sine», selv om de man er sammen med hver jul man ikke er hjemme, ER «sine» de også. Jeg ser dem om 3 dager, jeg holder ut, bevares. Jeg er tross alt voksen..

Nå skal finkjolen på, håret settes opp og perlekjedene henges rundt halsen. Jeg skal ringe til mamma UTEN å gråte (med mindre hun begynner å gråte selvsagt, da er det jo gjort..) så skal jeg hjelpe min vakre og flinke kone med å lage mat og dekke bord, kjenne julefreden komme snikende og nyte det at jeg har mange som er glade i meg rundt meg.

Ha en fredfull og vakker jul alle sammen!

Blogglisten

En kommentar om “Fru Fredfull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s