Fru Julemus


Da har fruene vært på loftet og hentet ned julepynten!

Trolltregreina er pyntet med fine glasskuler i silkebånd, og en rosa flamingo (som seg hør og bør et skeivt hjem) har fått hedersplassen, julekalenderen har i år fått rollen som julekortfremviser (jeg håper noen fortsatt sender oss noe i posten, hvis ikke kjøper jeg dem selv, jul uten julekort er nesten ulovlig), hjertet på ytterdøra er oppe, dette året beriket med en øreløs elg (eller hjort, eller reinsdyr.. som de fleste vet er ikke jeg verdensmester på skogens store dyr) og de fire stankelbensøstrene har funnet plassen sin oppe på vitrineskapet.
Askelien er pyntet med lysranke rundt inngangspartiet, adventstjerna lyser varmt inne i spisestua og, en og annen julemus gjemmer seg i bokhylla. (de fleste er jo på loftet, men det er en annen historie).

I helga var vi hjemme i Trøndelag og hentet årets pinnekjøtt. De kommer fra en gård der vi vet de har fått god pleie, frisk luft og grønt gress gjennom hele sommeren. Lykkelige lam smaker garantert best! Det ble også tid til et godt gammelt rakfisklag av den fuktige sorten, der akevitten flommet og fisken fra Valdres og Røros smakte perfekt (i følge de som spiste den, jeg holder meg til einerrøkt ørret).
Ute var det over ti minus, snøen lavet ned og laget gode knakelyder når vi gikk på den. Det er ikke mye som gir like mye julestemning som en stjerneklar natt i fjellbygda.

Det er ikke så verst her i Asker heller. Snøen ligger som et tynt lag over hagen (selv om det er vått og snart forsvinner, det ER her i allefall), fugleburet er fylt med godsaker til småspurvene, snart kommer juleneket opp, Pelle er ute og ruller seg i snøen så ofte han kan, og nå kan høytiden komme. Vi står klare med åpne armer til å ta imot julebukker, julemiddagsgjester, juleverkstedsnisser og de som bare kommer som julekvelden på kjerringa!

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s