Fru Selvinnsikt


Jeg ser på kontorpulten min og ser at læreren min på videregående hadde rett i sin karakteristikk av meg. I russeavisa for Tingvollrussen anno 1992 sto det omtrent følgende om Fru Perez: Hyperaktivt stormsentrum på bakerste rad, alltid med matpakke og tyske gloser på pulten.

Selv om jeg (heldigvis) har avansert litt fra 1992, kommet et par hakk videre i livet, fått en jobb, fast inntekt, hus, kone og hund, ser pulten min nesten likens ut nå. Jeg har pr akkurat NÅ, dette på pulten: ett glass vann, en flaske vann, en kopp kaffe, en matpakke, en pose salmiakkdrops, en kopp med (opprinnelig myke) speiderhagl, en boks med nattlysoljekapsler, en halv kopp te og skriveunderlaget som ligger under tastaturet er fullt av kruseduller og ting jeg skal huske.

I tillegg har jeg et GANT-magasin stående på en slags papirholderdings, en skrivebok, en haug med papir som skal gjøres noe med, en lampe som er pynta med hårspenner, en hylle med lipglosser, (flere) hårspenner og smertestillende for huet og ræva, og jeg har en kopp som er overfull av penner og blyanter. (og en hårbøyle.)
Jeg har alltid vært så stolt av at jeg har så ryddig en pult, men når jeg nå ser hva jeg skriver, kan jeg jo være tilbøyelig til å si at jeg IKKE har det, og det kommer jo ærlig talt som et sjokk på meg!

Jeg har jo kjefta på sjefen i et halvt år nå, fordi pulten hans ser ut som en svinesti, men definisjonen på svinesti kan jo fort defineres litt til. Når vi først snakker om sjefen, sier han at jeg er veldig bra på selvtillitt men jeg suger på selvinnsikt. Og i nuværende øyeblikk må jeg faktisk krype til korset (og det er så bittert, SÅ bittert!) og gi ham rett. Jeg suger på selvinnsikt.

Hvis jeg nå skal rydde på pulten min, kan jeg ta det jeg strengt tatt ikke trenger og legge i hylla bak meg. Men da må jeg rydde der først, for den lille kommoden min med to skuffer, er full av snytepapir, tørkepapir, tyggegummi, hårbøyle (Igjen?!), tannbørste, tannkrem, en kopp med dilldall, hostesaft, tamponger, fystikker, hårspenner (IGJEN!), cd`er, nesespray, godteri (gammelt) og tusjer.

Jeg kunne ryddet der og lagt det i skapet under hylla, men da må jeg først rydde bort to par høyhælte sko, et par strømper, en kabel til pc`n, to strikkajakker og et pledd (det KAN jo hende man kan komme til å fryse?) to paraplyer, en hårspray, en ryggsekk, en pakke knekkebrød, et par sommersko, en pute for vonde haleben og en bunke med papir.

La oss se. Jeg har jobbet her i litt over et år.
Jeg har byttet plass 5 ganger.

Hvordan i all verden kunne JEG la dette skje?

Selvinnsikt er oppskrytt.

Blogglisten

3 kommentarer om “Fru Selvinnsikt

 1. Du er ei god jente Anne, nå er det ca 1 mnd til jeg ikke lenger er sjefen din… og i den forbindelse skal du få følgende med deg på veien videre…

  1. Fight fire with fire

  2. Ta aldri fanger

  3. Du trenger ikke vinne alle slagene for å vinne krigen

  4. Salg er forretning, forretning er tillit, tillit er evne til å levere, evne til å levere er dollar for deg og kona

  5. Dyrk hver eneste en av dine positive sider, og vær oppmerksom på dine negative

  Du har et potensial som mange misunner deg, sørg for å utnytte det til det fulle!!!

  Lykke til!!!

  Sjefen

  Liker

 2. Tjohei på deg!
  Jeg så at du er følger av Lindy sin blogg. Og tenkte at du kanskje bor der «nede». 🙂
  Jeg og familien min bygger hus på Konglungen. Rett neddi gata.

  Uansett så var det koslig å oppdage deg her inne. Fint hus har du og!
  Ha en flott helg.

  Hilsen Anine

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s