Fru Bokorm


Det blir mye skriverier om bøker her nå, men det er jo en stor del av livet mitt så det får bare stå til! For tiden leser jeg en bok av James Frey som heter ”I tusen knas”, og den er så engasjerende, så fæl, så teit, så grusom, så bergtakende, så interessant og så forferdelig at jeg nesten ikke greier å legge den fra meg.

Sitat bokkilden.no: James Frey er 23 år gammel da han våkner om bord i et fly, uten fortenner og med brukket nese. Han aner ikke hvor han er, eller hva som er skjedd. Det eneste han vet, er at han har vært kriminell, alkoholiker og narkotikamisbruker så lenge han kan huske. Nå er han blitt hentet av familien, som leverer ham på en klinikk for avrusing. Der får han en enkel beskjed: Kutt ut alkohol og dop – eller dø.»

Jeg har hatt denne boka i hylla i noen år uten å gidde og begynne på den, mye pga ingressen, den gjør meg ikke sulten. Den gir meg tanken om at boken er typisk amerikansk, der hovedpersonen har det helt forjævlig, så møter han noen med en sterk tro på mennesket, på Gud, på det gode, på whatever og så snur hele livet seg.
På en eller annen måte blir jeg så innmari provosert av sånt, og jeg lurer på hvorfor. Trigger det noe i meg som jeg ikke vil vedkjenne? Jeg er jo ikke akkurat kjent for å være negativ, jeg har jo alltid et godt råd eller en løsning på ting, jeg er jo alltid så forbanna positiv, kanskje jeg rett og slett kjenner meg igjen i disse gladkristne historiene? Det man misliker mest med andre har jo som regel en forbindelse med en selv, er det ikke sånn?

Dette må jeg tenke mer på. Men ikke akkurat nå.

I alle fall, boka! I går kveld måtte jeg lese høyt for min febersyke kone, fordi jeg ikke greide og IKKE dele det jeg leste med noen. Hovedpersonen må rotfylle to tenner UTEN bedøvelse (fordi han er på avrusning), og det er skrevet og beskrevet på en sånn måte at man nesten ikke greier å lese det uten å måtte kaste opp. Det er jo i utgangspunktet ikke spesielt morsomt å gå til tannlegen, og jeg har rotfylt et par tenner og KJENT et snev hva hovedpersonen skriver om, fordi bedøvelsen min ikke funka ordentlig… men med tanke på hva han måtte gjennomgå, er jeg glad jeg i det hele tatt fikk bedøvelse.

Du vet du har funnet en god bok når du sitter på jobben og bare venter på at dagen skal bli ferdig sånn at du kan ta bussen hjem (og håper den er forsinket og at det er glatt og at man blir sittende fast i en kork) for å fortsette lesingen.

Blogglisten

En kommentar om “Fru Bokorm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s