Fru Fjøsnisse


Jeg fikk en gang en drink som het grønn jakke, og det er til dags dato noe av det styggeste jeg har drukket. I dag har jeg en grønn jakke på meg, og den er også i samme skala. Ikke det at jeg har smakt på den men den begynner å bli så løen og synger så på siste verset at den ikke lenger kan kvalifiseres i ligaen «godt brukt» engang. Egentlig har jeg degradert den til turjakke, men så er det dette med at man er litt blind om morgenen..

Da min kone og jeg gikk til bussen i dag tidlig, slo det meg at jeg så ut som en liten fjøsnisse. Eller, egentlig ikke en nisse, bare rett og slett en bonde. Det så ut som jeg kom rett fra fjøsstellet. Grønn jakke, brun strømpebukse, brunt skjørt… jeg manglet egentlig bare et skaut. Og et melkespann i ene hånda. Ikke det at det er noe galt med bønder, langt der i fra, jeg skal jo bli bonde når jeg blir stor, men det var helt feil setting. Man skal ikke se ut som en fjøsnisse når man er på vei til jobben og skal, til tross for novembermørket og regnet, preppe seg til en ny dag med høye kneløft og ståpåhumør.

Heldigvis hadde jeg vært så fremsynt å ta på litt fresh øyenskygge. Og da jeg kom på jobben husket jeg at jeg hadde et par høyhælte sko i skapet, så enden på visa ble ikke så ille likevel.

Men den jakka.. den avgår ved døden i ettermiddag.
(eller i det minste så blir den degradert en gang for alle, til turjakke/rydde i skogen-jakke/bære ved-jakke/måke snø-jakke eller noe lignende.)

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s