Fru Gladkristen


I dag da jeg våknet, var faktisk (og seriøst, det er ikke kødd engang) den første tanken min: jeg er glad jeg er en av de som har en grunn til å våkne, og som gleder meg til hva dagen kan bringe! (og det på tross av feber, snørr og tett mellom ørene)

Det er ikke rart man føler seg lettere gladkristen når det første man tenker er hvor heldig man er? Jeg gledet meg til å stå opp og gå inn på stua i det elskede lille tømmerhuset vårt, til å legge i ovnen, til å lage meg litt te, til å se ut på småspurven som er helt vill blant godsakene jeg har hengt opp til dem, til å få en koseoverdose av en happy Pelle, til å logge meg på verdensveven og se om det har skjedd noe nytt i verden, til å slå på radioen og høre på musikk, til kona mi kommer hjem fra jobben, til at det er helg og vi bare skal kose oss hjemme, til å ringe mormor og skravle med henne om permanent, høreapparat, farlige e-stoffer, Jesus og Fru Gjul på helsesenteret som er så snill,og jeg gledet meg til å lese videre i den fantastiske boka jeg leser om dagen.

Jeg tror den boken er en av mange underliggende årsaker til dagens sinnsstemning. Jeg leser «Drømmehjerte» av Cecilia Samartin, og har du ikke lest den enda synes jeg du skal løpe og kjøpe med en gang, det er noe av det beste jeg har lest på lenge! Og jeg leser i gjennomsnitt 3 bøker i måneden, så jeg synes jeg vet hva jeg snakker om.
Boken er skrevet på en måte som får meg til å leve meg HELT inn i livene til personene som er med. Nå skal det sies at jeg har en litt over gjennomsnittet god fantasi og evne til å leve meg inn i ting, men hvis ikke denne boka treffer den mest fantasiløse, så vet ikke jeg. Da er det IKKE boka det er noe galt med for å si det sånn. Tenk å kunne skrive sånn! Tenk å kunne skrive en bok som bergtar en hel jordklode? Det må være en helt fantastisk følelse. Da snakker vi gladkristenfølelse da!

Det er selvsagt ikke bare boken som drar meg inn i dagens følelse. Jeg er også veldig påvirket og glad over venner og venninner som skal gifte seg, som snart skal føde, som er gravide, som har giftet seg, som er lykkelige med kjærestene sine, som har friske barn, som gjør karriere, som er på velfortjente ferier… i det hele tatt, jeg gleder meg ganske mye på andres vegne, og det er da faktisk en ganske fantastisk følelse!

Jeg gleder meg over å sitte og smurfe verdensveven rundt på jakt etter ideer og løsninger til huset vårt, til å se på vakre bilder av vakre kjøkken, stuer og soverom, til å drømme meg bort i tanker om hvordan jeg vil at hjemmet vårt skal bli til slutt, til å se på vakre pyntegjenstander og møbler, til å skrive ønskelister, til å klippe og lime og pusle med dilldall.

Jeg gleder meg over at jeg har besteforeldre som er friske og i farta til tross for at de er over 80 år, jeg gleder meg over at jeg har friske og flotte foreldre, søsken, tanter, onkler, gammelonkler og gammeltanter, søskenbarn og søskensøskenbarn, tantebarn, svigerinner og svogere, over svigerforeldre og ikke minst ei fantastisk kone jeg elsker høyere enn himmelen, en hund som er verdens gladeste uansett vær og føreforhold og venner som alltid er glade i meg.

Jeg gleder meg til snøen kommer, til jeg skal stå på de eldgamle telemarkskiene mine som gikk ut på dato på 90-tallet, til jeg skal pynte utenfor huset med snølykter og lys, til jula som skal feires i Tromsø, til å se nordlys og stjernehimmel, til pinnekjøttlag, til julefester, til alt det spennende som skjer på jobben om dagen.

Og mest av alt gleder jeg meg over evnen til å kunne glede meg over alt dette!

Jeg er et rikt menneske.
Kanskje ikke på penger i banken, men jammen meg er jeg rik på kjærliget, håp og drømmer!

Blogglisten

En kommentar om “Fru Gladkristen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s