Fru "I gamle dager, da jeg var ung"

På kort tid har jeg fått et par hint, og i dag slo det meg som et lyn at jeg har blitt en sånn kone som prater om ting som hendte under krigen. Det er bare det at jeg er (tross alt) litt mer moderne av meg og snakker om ting som hendte på 90-tallet..
Jeg vet faktisk ikke hva som er verst.

Og bli bevisst på at jeg kanskje henger igjen i 90-tallet er jo så nær en personlig krise jeg kan komme! 90-tallet var jo tragisk både i moteverden og personlig, det var MIN krigstid, bokstavelig. Jeg kan umulig henge igjen der!

Alle vet at klærne på 80-tallet er noe av de styggeste som har eksistert, men klesmessig var neimen ikke 90-tallet noe bedre. Tenk at vi gikk med Buffalo-sko, korte topper (gjerne med stooore bokstaver på), adidasklær (forferdelig den dag i dag, de burde forbys!), korte silkejakker, boots, tupert pannelugg, hårdilldall i alle mulige farger, knullerufs i bakhodet, ihjelnappede øyebryn, brun leppestift med lipliner i samme nyanse, rutete skjorter, lyse SVÆRE Levis… jeg kunne nevnt i fleng, men jeg kjenner jeg nesten blir fyllesjuk av å minne meg selv på det. Nå hadde jeg dog kun ETT par Buffalos og de var selvsagt babyrosa, men det hjelper ikke stort. Knullerufsen i bakhodet hang jo igjen langt ut i neste årtusen.. som, for å gni det inn litt ekstra, faktisk er NÅ.

ER jeg virkelig fru Vintage? På ordentlig?

Jeg ser på gamle bilder med dagens øyne at jeg ikke var særlig sexy på 90-tallet, men du store min for et drag jeg hadde! Og så mange venner og så mye moro jeg hadde! Det er jo utrolig hvordan selvtillit og urokkelig tro på eget speilbilde kan hjelpe, selv med den styggeste hårsveisen og den mest begredelige buksa mennesket noen sinne har sett.

Flaks for meg at jeg fortsatt har ukuelig tro på egen sjarm. Da får det bare være at jeg blir mobbet for Paul & Shark-genseren min og for at jeg stadig kommer med uttalelser som ”en sånn hadde jeg på 90-tallet” eller ”jeg husker en gang på 90-tallet”.

Trøst dere med at jeg ikke napper øyebryn og ikke har trøndersveis lenger. Jeg har heller ikke hårstrikker med stoff rundt eller plastikkøredobber.

Ikke alt var bedre i gamle dager. Jeg for eksempel, jeg er faktisk ganske mye bedre.
På tross av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s