Fru Søndagsglede

Ingen ting er så deilig som å våkne klokka ti en søndags morgen, solen skinner inn gjennom hvite blafrende soveromsgardiner, fuglene kvitrer, formen er fin og man vet at ikke noe annet enn kos står på tapeten. Frokost med kokt egg, ferskt brød og en kopp nykvernet kaffe, dagens aviser, deilig musikk på radioen, en bustete og deilig kone på andre siden av bordet, en snill hund som strekker seg på teppegulvet og utetemperaturen som stadig stiger.
Å tusle ut på terrassen hettejakke og korte bukser, sandaler og solbriller, rake plenen og pusle i blomsterbedet, ta en pause fra puslingen og bare strekke seg mot sola og kjenne at den varmer og får alt rundt til å vokse og gro, småfuglene som har plystrekor i trærne, morgenfriske mennesker som går forbi oppe på veien og smiler og hilser fordi det er sol og søndag, henge opp hvit klesvask på tørkesnora, kjenne den deilige lukten av nyvasket tøy, drikke enda en kopp kaffe mens man leser aviser og myser mot verden rundt.
Gå en tur ned til sjøen, kaste pinner og leke med Pelle som plasker og bader, plukke et par skjell man sikkert kan bruke til noe lurt, stoppe og snakke med barn og foreldre som man møter på veien, som vil hilse på Pelle og fortelle historier om hva de har sett på sykkelturen sin, smile mot folk som sitter ute på Himmelblaa og nyter dagens kaffe latte med eller uten soyamelk.
Glede seg til middag med sashimi og et glass hvitvin, kjenne at skuldrene henger der de skal henge, at hjertet banker der det skal banke, at tankene er frie, gode og fulle av kjærlighet til de man er glad i.. det er det som er det gode livet. Det er det som er viktig at man tar vare på, tenker over og setter pris på, også når regnet kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s