Fru Gleder seg til Vår

Da jeg gikk ut døra hjemme i dag tidlig, kjente jeg at våren er på vei. Det satt tre-fire små spurver i det kulinariske fuglemat-treet mitt og sang av hjertens lyst (med mat i munnen), himmelen var kommende blå, sola titta frem bak taket og det luktet annerledes. Det luktet ”snart vår”.
Jeg kjenner at jeg til og med gleder meg til å bli allergisk, så mye har jeg lengtet til våren i år. Jeg er utrolig glad i snø, men i år har jeg fått dosa mi, og jeg er glad snø smelter, ellers hadde jeg ikke sett min arme råd for hvordan alt skulle forsvinne. Ripsbuskene stikker jo bare noen centimeter opp fra alt det hvite, og Flamingo-busken vi fikk i bryllupsgave kommer antagelig aldri til å vokse opp engang. Stakkars Pelle får nesten ikke gått på do i hagen, så jeg har måka vei til ham sånn at han kommer seg under verandaen. At jeg må dit under å plukke et tonn med bæsj om en måneds tid, får så være, løsningsorientert er jeg i allefall!
Jeg gleder meg til den morgenen jeg står opp (litt sent vel og merke) og ser at gresset titter frem, at krokus og påskeliljer, hestehov og yndlingsblomsten hvitveis kaver seg opp av jorda, at sola varmer akkurat såpass mye at man kan ta med seg saueskinnet og sette seg på verandan med en kopp rykende fersk, nykvernet kaffe og solbriller, samle et par fregner, nyse noen ganger fordi pollensesongen er i full gang, høre fuglekvitter og skjærelatter og traktoren til bonden som durer over jordet . (Og sprer en fabelaktig duft som gir meg hjemlengsel til Trøndelag, fjøs og barndom.)
Med våren kommer alt som har vært gjemt og glemt siden i fjor. Det er en fantastisk tid! Kona har bursdag, det er påskeferie, jeg har bursdag, søster har bursdag, dagene blir lengre, varmere, boblejakkene og stillongsen kan legges på loftet og vårjakkene tas frem. Bare det å tenke på å kunne gå i småsko, trippende på en grusvei i full vårløsning, er verd å vente en liiiiten måned til.
Hans Hyldbakk fikk sagt det han;
No skin de sol e høgste Svealiå.
No bli de vår, de kjenne e så vel.
De søng så tongt kring aille dalasiå,
å synnavinn han kjem å gjer me sel.
God helg!

2 kommentarer om “Fru Gleder seg til Vår

  1. HERREGUUD..!!!Jada BLA BLA blomster og pollen og alt det der… men du glemmer jo det ALLER viktigste med vår…TØRR ASFALT!!!MER TØRR ASFALT!!!BARE MASSE TØRR ASFALT!!!Rattet erklart, Dead Preseindents er til lakking, nye dekk er bestilit… 6 uker…!!!Takk for TØRR ASFALT!!!T

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s