Fru Forferdet

Det jeg vil skrive om i dag, er saken som sto i avisa her om dagen, om de som tar abort fordi de får beskjed om at det er en jente de venter. (greit nok det står at det ikke skjer i Norge, men problemstillingen er ikke landsavhengig.)

Jeg er en av de heldige som aldri har måtte ta det valget å velge bort et barn. (Jeg velger å kalle det barn ved dette stadiet, selv om det er feil i noens øyne. Det er jo ingen tvil om hva embryoet/celleklumpen vil bli til slutt, så det er bare tull å diskutere hva man skal kalle det og ikke. ) Jeg er ikke imot abort. Jeg er for at kvinner får bestemme over kroppen og livet sitt selv. (Men jeg må jo med hånden på hjertet si at jeg av og til synes synd på gutta som ikke har så mye de skulle sagt i sakens anledning.) Kvinner må selvfølgelig selv få bestemme om det passer dem å bli mor, men når jeg først er i gang med å skrive om dette, skulle jeg ønske at flere hadde tenkt seg om FØR de kom i en situasjon som gjorde dem gravide. I og med at jeg ikke kan bli gravid ved en ulykke eller ved ren impuls, har jeg mye tid til å tenke over akkurat dette. Og av og til skulle jeg ønske at det var flere jenter som ikke bare”plutselig” kunne bli gravid.

Når man nå leser i avisen at jenter tar kromosomprøver for å sjekke kjønnet på det livet de bærer i magen, og så går til det skritt og fjerne det fordi det er en jente og de har nok av dem fra før, da kjenner jeg at jeg ikke bare får lyst til å gråte (fordi det er så mange der ute som strever med å få barn og som ønsker seg det over alt på jord) men også at jeg får lyst til å filleriste dem og ta fra dem alt de har og sette dem alene på en øde øy. Det er ikke mulig å være så kynisk og så jævlig EGOISTISK at de går til det skrittet å bli gravid og så fjerne fosteret fordi det ikke er riktig kjønn! Det viser en utvikling som jeg blir livredd for å tenke ordentlig over. At jenter kan heve seg over all fornuft på denne måten, er helt uforståelig. (jo da, jeg hadde skrevet det samme om gutter også, jeg vet dere ikke er så tøffe som dere tror.)

Det er interessant hvordan man, etter hvert som man gror til, plutselig tenker over ting på en helt annen måte enn før. Jeg hadde nok aldri, uansett alder, ropt hurra for folk som tar abort fordi barnet er feil kjønn, men jeg hadde nok kunnet hatt tilbøyelighet til å ikke engasjere meg så følelsesmessig dypt som jeg gjør nå. Man skal ikke leke med andres liv på den måten! Det er helt ufattelig for meg hvordan de kvinnene som gjør dette, kan leve et godt liv videre.

I og med at jeg aldri kommer til å komme i en situasjon der jeg har mange barn og kan velge og vrake om jeg vil ha nestemann eller ikke, vil kanskje noen si at jeg burde holde munnen min fordi jeg ikke vet hva som skjer i livet og ikke minst i hodene på disse jentene. Men jeg tar meg faktisk den friheten å mene noe om dette! Jeg er et menneske med kjøtt og blod og hormoner og livmor og tanker og følelser, og når jeg leser noe sånt som dette får jeg bare lyst til å gråte! Vi kan ikke komme dit hen at mennesker kan bestemme om de vil ta livet av noen eller ikke, fordi det ikke er helt som forventet. (Nå snakker jeg selvsagt ikke om de som finner ut at de får barn med alvorlige lidelser eller skavanker, det er jo en helt annen diskusjon som jeg ikke skal begi meg ut på.) Men å bli gravid forplikter, for pokker!

Tenk at noen mødre virkelig kan synes at de har for mange jenter.. Kultur og prestisje eller ei.

Man burde jo heller legge dem inn for lobotomering, fremfor til å ta abort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s