Fru Engasjert

Hijab eller ikke hijab, det er faktisk spørsmålet om dagen.
Når noe engasjerer meg, er det ikke alltid jeg har like god peiling på det jeg prater om, men jeg prater likevel. (mon tro hvor jeg har arvet denne egenskapen fra?) Det som er bra da, når jeg engasjerer meg i noe jeg ikke har peiling på, er at jeg i det minste er ganske så løsningsorientert. Jeg gir IKKE opp! Internett er min bestevenn, det vet de fleste som kjenner meg og der kan man få svar på alt man lurer på, det er helt fantastisk! Er det noe som ikke står der, er det nesten ikke verd å lure på engang. Noen ganger tyr jeg da til oppslagsverk, enten i vårt eget bibliotek (enhver mansion bør ha et velutstyrt bibliotek, i dette tilfellet er biblioteket muligens i største laget for huset, men pytt sann, kunnskap tar plass!) og har vi ikke svaret her i huset, tyr man til valget “å ringe en venn”. Hvis denne vennen, eller flere, ikke har svaret heller, besøker man biblioteket. Og hvis man ikke finner svaret DER heller, da gir man opp. Inntil videre. Man lar spørsmålet ligge til det plutselig finnes et svar likevel.

Vel, tilbake til hijab. Jeg sa fort at jeg var imot hijab til politiuniformen. Og selvsagt ble jeg konfrontert med hvorfor jeg hadde tatt det standpunktet. Jeg har ikke så god greie på hijab, muslimer, islam og andre kulturers kultur, men jeg har fått med meg det som har stått med store bokstaver opp gjennom årene, uten at jeg dermed skal degradere meg selv til en dum blondine med den kommentaren. Jeg skjønte jo fort at nevne overskrifter ikke var nok til å dokumentere mine meninger om NEI til hijab i politiet, men som vanlig var ikke redningen langt unna. Google is my God og selvsagt var svaret på alle mine spørsmål der. Sammen med mine egne meninger og tanker (som jeg jo har, bevares, jeg trenger bare hjelp til å underbygge dem av og til) kan jeg faktisk føre en ganske god debatt om temaet.

Grunnen til at jeg ikke vil ha hijab til politiuniformene i Norge, er mange.
Den første grunnen er at politiuniformen er en nøytral uniform. Det er ikke lov for politifolk å flashe tatoveringene sine, bruke store smykker, ha store øredobber eller bruke mye sminke. Det er sikkert ikke lov til å ha sommerfuglhårspenner heller. Og man kan se på hijab på to måter; som et moteplagg og som et religiøst plagg.

Hvis man ser ut i fra moteperspektivet, er det jo ikke vanskelig å si nei til dette. Det er mulig det er hot og flott å gå med hijab i visse miljøer ( og et kjapt søk på nettet, for eksempel facebook, gir meg god grunn til å underbygge dette; “hijab is a different definition of beauty.”, “Hijab Fashion”, “Hijab Style… the veiled women way to look fabulous!”). Skal man kunne bruke hijab til politiuniformen sin, kan man (for å være litt shallow. Som jeg liker å være innimellom.) i samme pennestrøk tillate tiara, toppluer og solskjermer.

Sett ut fra et religiøst synspunkt, trenger jeg vel egentlig ikke si så mye, men gjør det likevel. Fordi det er skremmende. Hijaben, som den fremstår i dag, ble laget av den islamistiske organisasjonen Muslimbrødrene (moderorganisasjonen som skapte grunnlaget for den islamistiske politiske ideologi i verden) i Egypt i 1928, for å kunne skille seg ut blant andre muslimer. Muslimbrødrene står bak mange terrororganisasjoner, bl. Annet Al-Qaida, Jihad og Hamas. I de fleste land er hijab symbolsk med islam, og ved å sette dette likhetstegnet, har jo Muslimbrødrene oppnådd en fantastisk seier, helt gratis!

Tenk at vi vil tillate en sånn snikinnføring, med våre blå øyne helt åpne, og det i politiet? Politiet som skal fronte lov og orden i lille Norge?! Jeg nekter å si som så mange småfascistiske sier, at “om femti år er Norge et muslimsk land, det er alt for mange innvandrere her!“, men jeg kan forstå frykten deres. (Ikke det at jeg tror det er så stor en frykt om et islamsk Norge blant de som roper høyest om akkurat dette. Det er nok heller fordi de er redde for forandringer, for nye mennesker med annen hudfarge, Norge ER tross alt et kristent land med melkesjokolade og stavkirker, og sånn skal det være, Amen og med nissehua i hånda.) Men sett i lys av disse Muslimbrødrenes infiltrering uten at vi tenker over det, er det i mine øyne lov til å være litt redd.

I mange muslimske land er hijab forbudt! Folket er svorne (og gode) muslimer, landet er grunnlagt på religionen Islam. Men de tillater ikke hijab, og grunnen er at hodeplagget er knyttet til en politikk som produserer intoleranse, terror, vold og hat i samfunnet. Kvinnesynet og undertrykkelse forbundet med dette trenger jeg ikke engang nevne, det er noe alle vet. (og vet du det ikke, har du alltids internett.)

Jeg sier NEI til hijab til politiuniformen. Bruk det gjerne som hodepynt, bevares, det er jo perfekt på en bad hair-day, men ikke bland den inn i et yrke som krever respekt.
De som ikke vil bli politi fordi de ikke får lov til å bruke skautet sitt, kan finne seg andre yrker. Vi trenger for eksempel lærere her i landet, lær oss hvorfor dette hodeplagget er så viktig sånn at vi kan snu vår ignoranse til verdigfull kunnskap i stedet.

En kommentar om “Fru Engasjert

  1. Helt enig med deg Fru Perez! Hvis jeg en «vakker» dag ser politi med hijab, så klikker jeg… og det kommer ikke til å bli pent…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s