Fru Furious

Jeg lar meg ganske lett provosere, og jeg er ikke flau for å innrømme det engang. Det som provoserer meg aller mest i hele verden, er folks arroganse og ikke minst ignoranse for andre folks meninger og tanker. Og så blir jeg som et lemen av å bli stilt til veggs for mine valg, for å måtte forsvare hvorfor jeg velger som jeg gjør.

Det jeg lar meg provosere av er gjerne sånne overfladiske, shallow, barnslige ting. Som at folk legger nesa si oppi hvorfor jeg heier på Stabæk og ikke Rosenborg, når jeg tross alt er trønder. Når jeg er så barnslig at jeg gjerne innrømmer at det er fordi lyseblå er yndlingsfargen min og Nannskog er en kjekkas , regner jeg faktisk med at de fleste forstår at fotball ikke er noe jeg brenner spesielt mye for. Jeg følger litt med på fotball fordi det er morsomt å heie på et lag det står om i lokalavisa hver dag, og som tross alt ligger i teten. Jeg har ingen som helst lojalitet til et fotballag. Hadde jeg bodd i Tromsø, hadde jeg heia på Tromsø. Så enkelt er det, og så enkelt skal det være. Fotball er ikke politikk. Og fordi om jeg er vokst opp i barteland, betyr ikke det at jeg fikk Rosenborg inn med morsmelka.

For å gå litt dypere inn i denne ”faen så drittlei av å måtte forsvare meg”-tiraden, så kan jeg jo nevne andre ting jeg kjenner blodet bruse av, bare for å få det ut av systemet.

Det at jeg er gift med ei jente får jo mange til mene både det ene og det andre. Jeg er spesielt glad i kommentarer som ”så bortkasta at ei fin jente som deg er lesbisk” og ”du har aldri møtt en ordentlig mann”. Hvor i huleste får mannfolka den selvtilliten fra?? Tror de virkelig at de er guds gave til kvinnen, på ordentlig? Dette temaet er så utømmelig at jeg ikke kan begynne på det engang. Jeg bare nevner det. At de virkelig mener at mine valg er feil pga at jeg ikke har møtt en skikkelig mann? Eller at de kan få seg til og være så frekk at de tror de hadde hatt en sjanse dersom jeg ikke hadde vært lesbisk? Glem det. Noe så usjarmerende er det bare en drittsekk av en mann som kan få seg til å si.

En annen ting jeg er ganske lei av å måtte forsvare, er hvorfor vi flyttet til Asker. Hvorfor flyttet vi ikke til Lillestrøm, Groruddalen eller Jessheim, det er jo SÅ mye billigere å kjøpe noe der! Er vi liksom så fin på det at vi må bo i Asker? Tenke seg til du. Giiidameg. For noen finbrød. Kjøpe seg et lite hus ”på vestkanten” som de uopplyste kaller bygda, når man kan få en flott seksroms leilighet med garasje og flislagt bad med alle faciliteter på Furuset til den samme prisen. Galskap. Hvorfor flyttet DU dit du bor? Fordi det var så billig at det var eneste stedet du hadde råd til, og dermed dytta du drømmer til side og flytta inn i en grå kube i stedet for å ta en sjanse og å leve ut drømmen din om sjø og hage? Fordi det er upolitisk korrekt å flytte til Asker da eller? Hva om dette var drømmen min? Hører du meg noen gang si rett i ansiktet ditt at jeg synes Lillestrøm er drit harry og et stygt sted jeg ikke kunne tenke meg å besøke engang? Nei.
Hadde Lambertseter vært nær sjøen hadde jeg selvsagt vurdert å flytte dit, men beklager, det ER ingen sjø der. Og dermed er det utelukket, beklager å måtte si det.

Det er ganske mange forskjellige mennesker som bor i Asker, men jeg er glad sånne som deg holder seg unna. Hold deg på trendy Grünerløkka eller på deilige Alnabru eller fænsy Skedsmokorset du, det kler deg. Og mens du bor der kan du tenke over at mennesker har forskjellige oppfatninger av hva som gjør dem lykkelige og fornøyde. Å flytte til Asker gjorde MEG lykkelig. Og hvis du slenger med leppa EN gang til, mistenker jeg deg for å være misunnelig. Og det er også ganske usjarmerende.

Og den evinnelige kjøttdiskusjonen. Hvorfor må man forsvare at man ikke er en kjøttspiser? Hvis man sier man ikke spiser fisk, er det ingen som spør engang, men sier man at man ikke spiser kjøtt må man ALLTID forsvare seg og forklare seg. (nå spiser jeg kjøtt, men det er ikke mange årene siden jeg begynte med det, og det var alltid en diskusjon rundt temaet. Får man mer lyst på kjøtt når det alltid skal diskuteres? Nei.)

Vi kommer heller ikke unna Den Store Barnediskusjonen. Hvis jeg sier jeg ikke skal ha barn, eller ikke vil ha barn, er det som å fyre på en atomrakett. Hvorfor i all verden vil jeg ikke ha barn? Hva er galt med meg? Vil jeg ikke ha noen som kan ta seg av meg når jeg blir gammel? Vil jeg ikke føre genene mine videre? Vil jeg ikke gi foreldrene mine den glede av å bli besteforeldre? Fy farao så utrolig egoistisk jeg er! Ja du store kineser, så fantastisk egoistisk jeg er. La meg se….. hvilken av de utsagnene er det som tyder på at det er JEG som er egoistisk? Jeg tenker vi ikke trenger dra den lengre, du skjønner hva jeg mener.

La mennesker ha sine egne meninger, sine egne tanker, sine egne drømmer. Sett gjerne åpne og smilende spørsmålstegn ved valgene, diskuter det gjerne, men ikke kom med belærende, arrogante holdninger og tro at det DU mener er det som er riktig for andre også.

Du trenger ikke forstå alt.
Men du har det bare med å respektere andres valg.

4 kommentarer om “Fru Furious

  1. Perez!!!*ler så jeg dauer her* At du har temperamentet i behold er det vel lite tvil om… til og meg jeg ble imponert over denne runden!!! Nok om det, og over til sakens kjerne… ta et godt råd fra en som har stått på barikadene hele sitt liv… og samtidig av en eller annen grunn alltid hatt en hærskare av mennesker som skal mene så innihelvete mye om alt jeg gjør og tenker… 1 råd til deg (det er godt råd, VELDIG gjennomprøvd og har vist seg å funke bedre enn noe annet)Sjokolade… bli sjokoholiker!!!12 skrittsprogam til å bli sjokoholikerAldr1 vær mer enn 12 skritt unna favorittsjokoladen!!!Neida bare tuller… her kommer rådet… Ikke la folk som ikke vet sette pris på deg komme med meninger om deg, livet ditt og alt som er i det!!!

    Liker

  2. Hahahaha,Anne du er fin:)Du skal vite at jeg er glad i deg, selv om du har: *bytta ut By rise med Nannskog *bytta ut biffsnaidder å bærrnesaus med tofu *raka av deg barten * og kvitta deg med vesten.Gode klæmma fra meg (som sitter her med både bart, vest, bærrnesaus OG Ola B. Rise. Han aner jeg forøvrig ikke åssen jeg skal bli kvitt??!!)Maj-B.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s