Fru Snusfornuftig

Jeg er forferdelig gammeldags. Jeg tror jeg har blitt forvandlet til en 70-åring i en snart 40-årings kropp (Ikke det at kroppen er så mye å skryte av heller lenger, men den duger til sitt bruk.) Det som fikk meg til å tenke over dette, var en sms fra min mor (som er 58 år, greit å ta dette i betraktning.) ”Hei, vi har bestemt oss for å kutte ut fasttelefonen og bare bruke mobilene heretter”.

Jeg holdt rett og slett på å besvime!! Skal ikke mine foreldre ha telefonnummeret jeg er vokst opp med lenger?? Hva skjedde med tradisjoner og det å ta vare på ting man alltid har hatt?! Tenk bare alle timene jeg har sittet og pratet i den telefonen siden linja ble lagt inn på slutten av 70-tallet, da man ikke trengte retningsnummer eller noe, da nummeret var 21275 og alltid ble forvekslet med nummeret til drosjesbilentralen og fulle folk ringte sent på natta og ville hjem..

Tenk alt jeg har sagt gjennom den kabelen! Grått! Raset! Ledd! (ikke minst)Fnist! Hyla! Kjefta! Koseprata! Åherregud, jeg blir så nostalgisk at jeg nesten begynner å gråte..
Og nå er det borte. Det gamle nummeret. Jeg skal aldri mer ringe det eneste nummeret jeg kan utenat. Fra nå av må jeg slå opp i adresseboken på mobilen for å kunne ringe hjem. Mitt barndoms nummer er dødt og begravet.

Mine foreldre er ALT for moderne av seg. Dette var dråpen altså. Det er greit at de flyr rundt i verden, klatrer på alle Norges fjelltopper, drikker vin på borgjemte vingårder i Italia, er på båtturer i trange fjorder og på åpne hav, har mobiltelefon og datamaskin, oppvaskmaskin og brødbakemaskin, frityrkoker og varmepumpe, ny bil og hundre par ski, ATV med snøskuffe (! ), butikksykkel, tursykkel, racersykkel og trådløst nettverk på hytta. Men den hjemmetelefonen??? Ahhhhh, det kjenner jeg langt inn i min melankolske sjel.

Til og med JEG er ikke så moderne! Jeg er jo en gammel, konservativ kone i forhold til min mor! Jeg har ikke oppvaskmaskin engang! (Grunnen er jo at huset vårt er så lite at det ikke er plass, men jeg hadde jo greid meg uten det likevel, det er jo ganske koselig å vaske opp på gamlemåten, er det ikke? Spesielt når man har 10 stk rundt bordet til 3.retters middag.. *host*)

Jeg kjøper fornuftige spasèrsko, jeg kjøper tynne bommulsgensere til å ha innerst sånn at jeg ikke fryser, jeg sover i nattkjole om vinteren, jeg har gjerne skjerf rundt halsen pga sniktrekken, jeg bruker underkjole under kjolene mine, jeg putter snytefilla mi under genserarmen nederst, jeg matcher belte og sko, jeg har neglelakk i veska i tilfelle strømpebuksa revner, jeg har perleøredobber, jeg kjevler ut pizzadeigen med kjevlet jeg fikk da jeg var 7 år.. jeg kunne sikkert kommet på enda mer, men det er for så vidt nok ser jeg. Jeg ER en gammel kone. Jeg er eldre enn min mor!

Ahhhh, forferdelig!
Det er godt det er helg.

En kommentar om “Fru Snusfornuftig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s